consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o colega de serviciu care ma viziteaza aproape zilnic la birou si uneori imi spune ca sunt foarte suparata, chiar daca eu rad cu gura pana la urechi. Am inceput sa ma simt vinovata pentru ca prezenta mea nu o face sa se simta bine (ei ii plac oamenii mereu veseli).

Terapeuti.ro 7:53am Nov 19
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua. Am o colega de serviciu pe care am sustinut-o moral dupa moartea mamei sale acum cateva luni. Tin la ea pentru ca mi s-a parut de la inceput sufletista si ma atrag oamenii sufletisti, insa i-am explicat ca nu vreau sa fim prietene pentru ca mi se par colegii superficiali si nu vreau sa-mi amestec viata de serviciu cu cea privata. Ma viziteaza aproape zilnic la birou sa ma vada si e mereu foarte insistenta, in sensul ca vrea sa stie totul despre mine. E adevarat ca i-am mai povestit chestii private (nu intime) si despre problemele mele, dar asta doar ca a insistat foarte, foarte mult. Insa de ceva timp ma deranjeaza ca de cate ori vine la mine imi spune ca sunt foarte suparata. Acum am si eu momente ca tot omul, dar imi spune ca sunt suparata chiar daca in fapt eu chiar sunt ok, nu am motive de suparare. Si daca ma vede ca rad cu gura pana la urechi, imi spune acelasi lucru. Simt ca imi impune sa fiu asa cum crede ea si nu doar ca nu ma mai simt bine in prezenta ei, dar chiar am inceput sa ma simt vinovata pentru ca prezenta mea nu o face sa se simta bine (ei ii plac oamen ii mereu veseli) si cu toate astea, nu stiu de ce tine atat de mult sa vina mereu la mine in birou. Cum sa procedez, ca sa nu o supar dar sa inceteze? Multumesc!


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:57am Nov 19
ii puteti spune exact ce simtiti… cu ‘riscul’ de a o ‘supara’. Ma gandesc ca ea proiecteaza in Dvs. foarte multe lucruri pe care in acest moment de doliu nu le constientizeaza. Ii putet sugera sa inceapa o psihoterapie… aparent este nevoie. Succes!

Lia Oltean 8:14am Nov 19
Într-o manieră asertivă, puteți să îi explicați ceea ce simțiți, legat de comportamentul său, evitând însă generalizările (“întotdeauna faci la fel”) și a o judeca, fiind în același timp empatică, pentru a reduce probabilitatea unei reacții defensive din partea ei. Puteți sugera chiar cum ați prefera ca ea să se comporte pe viitor. Comunicarea eficientă este foarte importantă.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile