consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

La 8 ani am fost violata de varul meu. Acum am 16 ani si sunt inca traumatizata.

Terapeuti RO 8:58pm Feb 27
Mesaj:
Din pacate ma confrunt cu problema aceasta psihologica de foarte mult timp si nu am spus nimaui de ea,s-a intamplat la varsta de 8 s-au 9 ani,va spun sincer ca nu imi aduc aminte nimic si sincer mai bine pentru ca nu as fii putut trai cu amintirea acelor zile,dar tot ce imi amintesc e ca eram cu varul meu mai mare cu 4 ani decat mine,pe deal cu vacile bunici mele asteptam sa vina ceilalti copii,cand ma trezescu cu varul meu ca imi spune ca exista o problema la fete,mai exact o boala si se poate trata numai facand sex.Cum nu stiam ce inseamna acest lucru,nu mai auzisem de el pana atunci,am ramas uimita.dupa care mi-a explicat in ce consta acest fapt dupa care a urmat sa fac acest lucru.Nu am stiut ca am comis un lucru atat de rau,iar el mai mult ma obligat si chiar m-a amenintat ca ma omoara daca spun la cineva ce sa intamplat.S-a m-ai repetat de cate ori dupa care i-am spus sa incete ca le spun alor mei.
Mai tarziu am aflat in ce consta acest sex si ca este o rusine sa faci asta dak nu esti casatorita si nu am avut curajul sa le spun alor mei.
Acum am 16 ani si inca sunt traumatizata ,nu stiu sa vb cu un baiat asa cum trebuie pentru ca m-am indepartat in timp de el pentru ca imi era frica ca imi vor face la fel.Sunt o fata frumoasa si nu o spun eu si toti din jurul meu dar pur si simplu nu pot avea o discutie normala cu baietii…nu stiu..parca ceva m-ar opri.Ce pot face pentru a trece de aceasta trauma?Va rog da-ti-mi un sfat!!!

Corina Pal 4:45pm Feb 28
Draga mea: du-te la Protectia Copilului din judetul tau. Ei se ocupa in mod concret de astfel de situatii. Si te asigur ca vor gasi solutii. Si totul este gratuit!
Astept sa ne spui vesti bune. :-)

Centrul Develop 6:59am Mar 3
Pe langa protectia colipilui….care au si ei limitarile lor ai nevoie si de psihoterapie impreuna cu suportul emotional al familiei. Nu stiu unde locuiesti dar va trebui sa apelezi la un specialist din judetul respectiv. Pe noi ne poti gasi in Bucuresti: People Devlop Center, tel. programari: 0724.813.112.

Iuli Baban 12:53pm Mar 4
ceea ce ți s-a întâmplat se numește abuz fizic, sexual și emoțional, trauma fiind cu atât mai mare cu cât cel ce ți-a făcut asta îți e rudă apropiată, cu siguranță însă că vei găsi resurse în tine să depășești acest episod cu ajutor unor specialiști psihoterapeuți, mult succes, curaj în continuare


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile