consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 17 ani și sunt băiat. Tata a murit când aveam 5 ani, după ce ne-am mutat în Suedia. Sunt o fire retrasă, am puțini prieteni. Am cunoscut un băiat care îmi place și i-am spus mamei. A rămas câteva secunde speriată, apoi a spus că dacă mie îmi place, să nu fiu supărat. Sunt homosexual? Este oare vinovată mama mea pentru această situație? Unde aș putea să mai întâlnesc oameni ca mine care nu știu ce li se întâmplă sau ce simt?

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Am 17 ani și sunt băiat. Tata a murit când aveam 5 ani, un accident pe teren, după ce ne-am mutat în Suedia. Locuiesc doar cu mama în Bromma, Stockholm. Mama lucrează în două schimburi, de zi și de noapte, 12 ore, însă doar 6 lucrate, pentru că are multe pauze. Câștigă lunar aproximativ 33000 kr.
Eu sunt o fire reteasă, am puțini prieteni. Practic înotul și pedalatul bicicletei.
Acum câteva săptămâni, mi-am creat un cont pe o rețea de chat, în care am început să vorbesc cu un băiat. Săptămâna trecută am stabilit să ne întâlnim.
M-am îndreptat spre el, m-am rușinat și ne-am cunoscut. El are 19 ani. Am mers cu el la el acasă. Ne-am dezbrăcat, iar el a început să mă sărute. Simțeam ceva ciudat și am renunțat și m-am întors acasă.
Acum trei zile l-am sunat și ne-am întâlnit din nou. Am reușit să mă abțin și am făcut sex. Ieri, mama a stat acasă. M-a văzut trist și m-a întrebat dacă între mine și Maria (o fată pe care o cunosc de la bazinul de înot) s-a întâmplat ceva. I-am spus că m-am întâlnit cu cineva nou și că este băiat. Mama a rămas câteva secunde speriată apoi a spus că dacă mie îmi place să nu fiu supărat.
Acum, întrebările mele sunt:
Experiența aceasta mi-a plăcut, deci sunt homosexual?
Este oare vinovată mama mea pentru această situație?
Unde aș putea să mai întâlnesc oameni ca mine care nu știu ce li se întâmplă sau ce simt?

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu ce inteleg eu este nu prea este clar ce simti. Asemenea probleme au nevoie de un spatiu special, sigur, pe care il poti regasi in relatia cu un psihoterapeut. Cred ca nu ar fi adecvat sa discutam online trairile pe care le ai, dar cred si ca este foarte important sa iti clarifici ce simti. Problema este mult mai complexa, cu siguranta. Discuta cu mama ta si cere ajutorul unui psihoterapeut (preferabil care lucreaza in mod deosebit cu adolescenti). Curaj, se poate!
Marilena Popa
Marilena Popa Buna ziua, te confrunți cu o problematica specifica adolescenței. Experientele cu persoane de acelasi sex sunt oarecum comune si la persoane heterosexuale. Nu putem raspunde care este orientarea ta in momentul acesta. Intodeauna este o combinatie de bio-psiho-socio-cultural, nimeni nu poate spune acum care este proportia si ponderea fiecarui factor, si nici care a fost contributia mamei la aceasta situatie. Este o situatie pe care cel mai bine o clarifici intr-un cardru terapeutic. Succes!
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Esti la varsta la care orice baiat sau fata isi descopera propriul corp, propria minte si propria sexualitate. Este absolut normal sa ai anumite dorinte sau curiozitati. Nu trebuie sa te simti rusinat sau vinovat, indiferent daca esti atras de persoane de acelasi sex, de fete sau de ambele. Orientarea sexuala este un lucru absolut firesc si normal. Poti sa accesezi grupuri de facebook dedcate comunitatii LGBT Romania, in mod normal si orice terapeut ar trebui sa te poata ajuta sa discuti cu el sau impreuna cu el si mama ta despre aceasta perioada din viata ta. Bafta


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile