Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm aflat de trecutul nu tocmai roz al partenerei mele si simt nevoia sa ii reprosez mereu. Vreau foarte tare sa trec peste intrucat nu mi-a greșit niciodata si am facut din ea cam ceea ce mi-as dori pentru totdeauna.

Terapeuti RO 9:03am Dec 16
Mesaj:
Am o relație de aproximativ 1 an, și în decursul acesteia am aflat de trecutul nu tocmai “roz” al partenerei…ideea e ca îmi apar în minte clișee care mă deranjează și simt nevoia sa îi reproșez mereu…vreau foarte tare sa trec peste…intrucat de când suntem împreună nu mi.a greșit niciodată…Am facut din ea cam ceea ce mi.as dorii pentru tootdeauna…singurul aspect negativ este trecutul ei…

Alex Glazy 9:05am Dec 16
Dar ce mai exact te necajeste din trecutul ei? Este foarte important acest aspect in masura in care vrei indrumari competente:)

Mirka Balaci 1:01pm Dec 16
spui ca ai facut din ea ceea ce ti-ai dorit si din ce spui reiese ca ti-ai dori cumva sa ii schimbi si trecutul daca ai putea… ma intreb oare de ce simti nevoia sa o manevrezi ca pe un obiect astfel incat sa corespunda nevoilor tale?… oare dragostea nu inseamna acceptare, intelegere si iubire?… aceste lucruri nu prea se potrivesc cu nevoia de a manevra o fiinta umana ca si cum ar fi un obiect… una este sa gestionezi conflictele, sa negociezi nevoile astfel incat sa fie bine pentru ambele parti si alta este sa spui ca tu ai facut din ea ceea ce ai vrut… asta suna ca si cum i-ai anula liberul arbitru si dreptul ei de a fi fix asa cum este ea, in intregimea si complexitatea ei ca fiinta umana…

Oana Bodor 2:45pm Dec 16
Ma intreb daca trecutul tau este atat de imaculat incat sa-ti dea dreptul sa judeci trecutul ei. Oare tu esti perfect? Cliseele aceea sunt in mintea ta, si daca i le reprosezi mereu (si oricum nu se mai poate schimba nimic in legatura cu trecutul), sincer, nu stiu de ce ea mai sta cu tine. Si ea este o fiinta umana si are dreptul sa greseasca, din greseli se invata. Tu spui ca “ai facut din ea ce ai vrut”, dar da-mi voie sa-ti amintesc faptul ca ea a fost de acord sa fie ce (sau cum) vrei tu. Pentru ca te iubeste. Si pentru asta ar trebui sa-i fii recunoscator si sa-i apreciezi eforturile, pentru ca daca vei continua cu reprosurile, s-ar putea sa-si dea seama ca se straduieste degeaba si te va parasi (asa ar face orice femeie care se respecta cat de cat). Asa ca, daca o iubesti, ai face bine sa o tratezi ca pe o fiinta umana intreaga (cu bune si cu rele), si nu ca pe un obiect al pretentiilor si hachitelor tale. Daca nu reusesti singur, cateva sedinte de psihoterapie te-ar ajuta. Succes!

Albert Alexandru 11:15pm Dec 16
Oare noi mai suntem impartiali? Oare “terapeutii” mai merg si ei la niste sedinte de terapie care sa ii ajute sa faca fata? In alta ordine de idei: exista un moderator care triaza raspunsurile diversilor “terapeuti”? Ar fi pacat ca o persoana care cauta sprijin sa primeasca un astfel de tratament.

Terapeuti RO 7:14am Dec 17
Albert Alexandru, moderatori ai grupului exista, dar sincer, nu intelegem care este problema dvs. in acest moment, cu privire la “diversii terapeuti”.

Alex Glazy 8:33am Dec 17
Problema lui este ca unii dintre ‘sfatuitori’, uita menirea lor adevarata, de a intelege problemele, de a gasi cauzele si solutiile si de a propune alternative.Acesti ‘unii’ se hazardeaza in ceea ce priveste cazurile si incep sa judece prematur fara a stii toate datele problemelor. Mi s-a parut competenta interventia lui Albert Alexandru,vrand la randu-mi de mai multe ori sa subliniez acest lucru, dar bine c-a facut-o el inainte deoarece imi dau seama ca nu am fost singurul care a sesizat acest lucru.Poate implementati un sistem de triere a respondentilor prin care sa se delimiteze cei care ajuta cu adevarat de ceilalti care dau sfaturi de colt de ulita.Multumesc pt atentie!

Albert Alexandru 10:05pm Dec 17
Un terapeut nu este un sfatuitor. Un terapeut este cel putin un consilier. Un consilier este NEUTRU (adica IMPARTIAL), nu are pareri si nu ofera sfaturi. Un consilier este centrat pe pacient, nu pe EGO-ul sau => un consilier mai mult ASCULTA decat VORBESTE. Pentru discutii, polemici, pareri si sfaturi exista prieteni, parinti, amici, colegi si altii. “Va rugam sa nu raspundeti la intrebari decat daca sunteti specializat in domeniul respectiv sau aveti informatiile necesare! “. Acest raspuns este concis.

Terapeuti RO 8:27am Dec 18
Pentru Alex Glazy si Albert Alexandru: multe dintre raspunsurile date pe grup intra in categoria celor mentionate de dvs., dar nu ni s-a parut ca este si situatia de fata, de unde si nevoia ca aceasta discutie sa fi fost purtata nu sub forma de comentarii la intrebarea de mai sus. Nu ni s-a parut ca este si situatia de fata, pentru ca, desi directive, raspunsurile au oferit niste sugestii de orientare, niste idei de analizat, in situatia in care, poate cel mai important aspect, desi nu si unul dorit, cel putin jumatate dintre cei care pun intrebari aici NU vor ajunge la un psiholog/psihoterapeut. Nu are rost sa analizam aici aceasta realitate care tine de nivelul financiar, nivelul de educatie, situarea geografica etc. Ideea este ca, intr-un fel, faptul ca s-a apelat la un specialist, fie si sub forma aceasta, este un lucru bun si un prim pas pentru unii de a ajunge la o forma adecvata de terapie. In plus, sunt mai multe tipuri de psihoterapie si pentru fiecare client alta este abordarea cea mai potrivita. Un terapeut neutru, “care mai mult asculta decat vorbeste”, cum ati precizat, nu se va potrivit tuturor, la fel cum sunt clienti care nu vor rezona niciodata cu psihoterapia cognitiv-comportamentala, ci o vor alege pe cea psihanalitica, de exemplu. De aceea permitem uneori ceea ce intra in categoria “sfaturilor”, incercand, evident, sa stabilim anumite limite. Dar nu este foarte usor, pentru ca acest grup este moderat de o singura persoana si nu pe parcursul intregii zile (de unde si dificultatea de a interveni de fiecare data atunci cand raspunsurile sunt inadecvate), de aceea da, ne-ar ajuta interventiile celor care observa astfel de situatii.

Simona Matei 8:55am Dec 18
ai facut din ea ceea ce ti -ai dorit … ……………………………..

Iulia Enache 11:22am Dec 18
Fiecare persoană are un trecut, dar acesta nu trebuie să-ți afecteze relația din prezent. Trecutul stă în spate, iar omul trebuie să privească doar înainte.
Urâțică expresia cu „am făcut din ea cam ceea ce mi-as dorii pentru totdeauna”, pentru că dacă ea nu te voia nu se schimba pentru tine și nu încerca să-ți fie pe plac. Atâta timp cât presupusa problemă este trecutul, înseamnă că nu există nicio problemă, deoarece tu nu existai în acel trecut, iar oamenii au perioade și perioade…

Ana Maria Ionescu 6:06pm Dec 26
Cine e curat sa arunce primul cu piatra… Trecutul tau cum e? Nu ai chiar nici un schelet in dulap? Sau la voi barbatii nu este asa rusinos, pentru ca voi daca aveti mai multe femei sunteti experimentati, iar femeile sunt cum? Daca ai facut ce ti-ai dorit din ea asta inseamna ca ea, cea originala nu-ti era pe plac, ceea ce da de gandit…
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile