consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Tatal meu vrea sa se sinucida in noaptea de revelion din cauza mamei care il insala…

Terapeuti.ro

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Tatăl meu vrea sa se sinucida in noaptea de revelion din cauza mamei care il inseala..i am spus ca asta nu este o solutie, am amenintat chiar ca si eu o voi face, am incercat in fiecare zi sa incerc sa ii schimb parerea.. dar nu mă ascultă.. își numără zilele pana atunci, nu stiu ce sa mai fac, mi-e tare teama.. mi a spus ca sa plec de revelion la colegi dar nu mă gândeam ca el va vrea să facă acest gest, iar pe mama nu o intereseaza tot nu renunta la acel om

Botezat-Antonescu Radu

incercati sa apelati linia antisuicid si sa va sfatuiti direct cu profesionistii specializati in asemenea cazuri. Situatia trebuie tratata cu tact si atentie. Poate sa fie o amenintare goala sau una serioasa. Succes!
 7

Oana Laura Dogaru

Tatal dv cred sufera de un episod depresiv major dar poate fi si alta afectiune psihiatrica Sunati de urgenta! Fiti tare Stiu ca suntenti o persoana puternica daca aveti puterea de consolarea asupra tatalui
 5

Ana Irina

Posibil sa spuna asa doar la suparare, pentru ca sotia sa sa faca un gest prin care sa arate ca ii pasa de el. Poate fi un gest de atragere a atentiei, insa dorinta si lipsa de afectiune din partea mamei tale este o problema reala pentru el. Ai putea sa-l ajuti prin a fi tu alaturi de el, si poate sa discuti cu mama ta despre ce te ingrijoreaza, sa incerce sa ia niste masuri. Daca nu o intereseaza, ar fi bine sa incerci sa-l indrepti catre alte preocupari, desi e greu in situatia de fata, iar in final ramane solutia sugerata mai sus. O discutie cu un terapeut ar fi utila, dar nu il poti duce acolo fara voia lui.
 1

Monica Enescu

Cred ca tatal tau doreste de fapt sa o pedepseasca pe mama ta, amenintarea lui ascunde multa furie si daca isi face rau este pentru ca mama ta sa se simta vinovata si responsabila. In trecut a mai amenintat, si-a mai facut rau sau a avut tentative de suicid? Este important sa apelati la acea linie de urgenta si sa va sfatuiti cu un specialist. Atitudinea mamei este si ea importanta deoarece cu cat arata mai multa indiferenta cu atat furia tatalui creste. Dincolo de furia mamei, ceea ce ar putea sa-l opreasca este dorinta de a nu te rani pe tine, copilul lui.
 5

Mandita Gutanu

se vede ca tatal tau recurge la santaj ,in loc sa vada unde a gresit fata de mama ta ca altfel ea nu l ar fi inselat ,dar sunt oameni care nu stiu sa cistige si nu stiu nici sa piarda-si bineinteles se foloseste de tine punindu ti in circa esecurile lui-sa si asume esecul din relatia cu mama ta si daca e asa capabil si nedreptatit cum se considera isi va gasi un alt drum in viata- cum oare poti continua o relatie cu forta

Oana Bodor

Tatal tau e singurul responsabil pentru alegerile pe care le face, nu e nimeni vinovat! Mama ta nu e responsabila pentru viata lui, si nici tu! (Daca e manipulare emotionala si ar functiona, nimeni nu ar mai parasi pe nimeni, niciodata!) Tot ce poti face, pentru linistea ta, este sa apelezi linia antisuicid si sa anunti autoritatile (112) daca mai ameninta sau incearca sa isi puna in practica amenintarea. Un psihiatru l-ar putea ajuta si acum, amenintarile cu suicidul se iau in serios si se interneaza! Succes!
 2

Duta Marius Constantin

Intreaba-l pe tatal tau asa ; Daca mama ta ar fi murit ,s-ar fi sinucis si el ? Daca parintii lui ar fi fost in aceasi situatie ca si a lui ,el ce decizie ar fi luat cand tatal lui i-ar fi spus ca vrea sa se sinucida ? Cu cine isi continua fica sa viata daca el lasa singura fiinta si cea mai apropiata de el intr-o lume ca fosta lui sotie ..Ce-ar fi facut el in situatia ta ? Oare tata cedeaza primul ? Capul sus si mergeti impreuna la capat …Viata nu se intoarce ,nu o irosi aiurea , femeia da , se intoarce dar pleaca iar … Fi tata si nu lasa copiii ! Succes !


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier