Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt intr-o relatie cu tatal a 2 copii, eu fiind insarcinata. Mama copiilor s-a sinucis, iar eua am incercand sa ii tin locul, dar cu esec, ceea ce a dus la mutarea mea din casa lor.

Terapeuti.ro 9:56am Mar 17
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Va prezint urmatoarea situatie: ma aflu intr.o relatie cu un tata a 2 copii, baiatul.de 9 si fata de 13, eu insarcinata cu tatal lor. Mama naturala a celor 2 copii s.a sinucis eu incercand sa.i tin locul…dar cu esec, copiii nu m.au vazut decat ca pe un sponsor, respect 0, fetita foarte impertinenta (exemplu: am.rugat.o sa ma.ajute sa spele farfuria in care a mancat si a zis ca o sa spele pt ca are nevoie de bani …..sau am rugat.o sa curete ea cartofii si a spus ca nu vrea…citez" stiu dar nu vreau") Toate acestea a dus la o cearta masiva in familie, taica.su i.a tinut partea si a racnit la mine de fata cu ei, ca e doar un copil, ca iau in seama vorbele.ei..cearta ducand la mutarea mea din casa lor. Acum , dupa ce s.au linistit spiritele, fata a fost la un control de rutina cu ceva probleme la.stomac si a fost investigata si.de psihologul spitalului, acesta i.a spus lui taica.su ca ea nu isi doreste copilul cu care sunt insarcinata, nu vrea sa mai.auda de mine si ca ii este
frica sa nu.l piarda pe taica.su. Acum, va rog sa ne sfatuiti, cum putem repara situatia, noi am.vrut de la inceput sa fim o familie si asteptam un copil dar din cauza fetei noi stam separati. Care ar fi solutia pt repararea acestei situatii si pt acceptarea mea in familie? Sedintele.de terapie o vor ajuta? dar pe noi? Multumesc!


Botezat-Antonescu Radu 10:01am Mar 17
eu va recomand terapie de familie cu toti cei implicati in primul rand ca este o problema de dinamica a familiei. Ce simte fata mi se pare perfect normal, mai ales pt varsta ei si avand in vedere situatia lor. Cred ca cheia este sa invatati un nou mod de comunicare in familie, avand in vedere ca este o noua familie pt fiecare dintre voi. Succes!

Adrian Banuta 10:08am Mar 17
Am asistat vara trecuta la cateva sedinte de terapie cu o adolescenta – intr-un caz similar. Este traumatizant pentru un copil sa si piarda mama, sa-si vada tatal cu alta femeie si sa accepte ca va veni si un alt copil/frate/sora in viata ei. Asa cum spunea domnul Botezat-Antonescu Radu trebuie facuta o terapie de familie, combinata cu terapie individuala. Conteaza foarte mult si deschiderea tatalui spre terapie.

Agota Toth 10:25am Mar 17
Va aflati intr- o situatie mai aparte. Doriti sa va intemeiati o familie , dar in acelasi timp sa va incadrati intr- o familie cu o incarcatura emotionala destul de mare. (Mama naturala s.a sinucis).copii au nevoie de a intelege emotional ce se va intampla cu ei, unde v.a fi locul lor , cine v.a sustine pe ei incontinuare. (:intrebari similare si ptr dvs. Apelati cu incredere la terapie.

Oana Pan Dorneanu 2:48pm Mar 17
Terapia de familie ar fi cea mai bună soluție pentru toată lumea. Dacă ar face doar ea terapie, problemele ar fi rezolvate parțial cu riscul să reapară. Dacă aveți nevoie de recomandări, nu ezitați.

Ozana’s Cakes 3:11pm Mar 17
o.recomandare pt un terapeut foarte bun in Iasi?

Soare Fericire 8:49pm Mar 18
Ca si teorie se stie ca atunci cand doresti a incepe o relatie cu o persoana care are copii, este important sa o accepti si sa o doresti in viata si viitorul tau cu tot ce insemana prezentul sau. Pentru a putea pune teoria in practice este nevoie de multa iubire, rabdare, diplomatie, delicatete etc. Fara o experienta vasta a vietii, este foarte dificil sa poti pastra si imbunatati armonia in familia deja formata din tata si cei doi copii ai sai, inainte de aparitia ta in aceasta familie. Copii simt, ei nu pot fi pacaliti, deaceea este nevoie de sinceritate din partea adultilor . Iti recomand sa asculti / vizionezi cand ai timp doua inregistrari video care cu siguranta ca te vor ajuta in a analiza situatia actuala in relatia ta cu tata, copii, si viitorul copil.https://www.youtube.com/watch?v=nnl5H0HhHTI , https://www.youtube.com/watch?v=KjUzIhZaoGk

Pascu Viorica 6:22pm Mar 19
nu cred ca fetita a depasit decesul mamei; sunt niste consecinte si schimbarea adica prezenta unei alte persoane (mame) nu este acceptata asa de usor; va trebui sa treaca si fetita printr-un proces terapeutic!
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile