Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt bunica unei fetite fara tata declarat in acte, pentru ca el nu a dorit copilul. Ce este bine sa ii spunem copilului cand va creste si va intelege?wall post by Terapeuti RO

Terapeuti RO

Mesaj:
Va rog sunt bunica unei fetite fara tata declarat in acte pentru ca el nu a dorit copilul. Deci fiica mea este unicul parinte. Ce este bine sa facem si ce sa i spunem copilului ? Eu i am spus fiicei mele ca fetita va fi mandra de mama sa cea curajoasa care a iubit o mai presus de orice si a hotarat s o nasca si s o creasca singura. Totusi imi dau seama ca acest lucru va fi posibil cand cea mica va creste si va intelege… Desi acum e inca mica ( are doar cinci luni ) ne gandim la viitor si nu stim cum sa discutam aceasta si cum sa abordam probleme cum sa ne purtam ca fetita sa nu fie traumatizata si sa creasca frumos si armonios. Poate sunt o batrana exagerata dar imi fac griji pentru ele si as vrea sa le stiu fericite. Va multumesc mult pentru raspuns. Cu stima Maria

Botezat-Antonescu Radu Andrei

va admir preocuparea Dvs si nu pot decat sa o laud! Incercati sa fiti alaturi de fetele Dvs. cum puteti si credeti mai bine, asta este cel mai important. Daca tatal biologic isi refuza copilul, nu prea putem interveni, insa va sugerez a va focaliza spre gasirea unui partener adecvat, care sa devina si tatal ‘bun’. Va sugerez sa o sustineti pe proaspata mamica in a incepe o psihoterapie care sa o ghideze in aceasta perioada mai incarcata a vietii sale. Se poate, succes!
 5

Oana Murarasu

Sunt mama si cu siguranta as fi spus ca exista undeva un tata biologic si atat,deoarece aportul acestuia a fost pur biologic nu-s necesare alte explicatii.Astfel de “personaje”nu merita asa multa atentie.Va admir si va doresc sanatate,putere,curaj si prosperitate.
 2

Stralucire Divina

Fata va reactiona cand va fi mare in functie de veti sadi dvs si mama ei in ea. Daca o veti invata si ea va simti ca a fost o binecuvantare..si ii veti pune numai iubire la “radacina” nu aveti de ce va teme.Nici de tatal ei, indiferent ce ar fi facut sau face nu ii vorbiti de rau…nu uitati ca e parte din ea..din sangele, carnea ei si … in timp va respinge o parte din ea… veti declansa un conflict de respingere in ea…intre celulele ei,… sufletul ..care iubeste neconditionat. Saditi iubire, oricat de greu va va fi dvs sau ce simtiti… pentru binele ei – daca o invatati ca oricine poate gresi si ea a fost nascuta si crescuta in iubire…se va iubi pe ea. Daca nu va fi vesnic nemultumita si in neacceptare de sine.Si ce daca tatal ei a facut alta alegere – ea e iubita si adorata – astfel va creste ca o floare. Treaba dvs si a ei este ea nu ce a facut el.Mult succes…fara frica – doar iubire.
 5

Elena Savu

Nepoata dumneavoastra a venit in lume din dragostea intre un barbat si o femeie.Daca cei doi si-au dat seama ca nu sunt pregatiti sa aiba o relatie de cuplu asta nu inseamna ca nu raman pentru copil mama si tata. Curajul de a creste un copil este o valoare umana.Un copil, pentru a avea o dezvoltare frumoasa, are nevoie sa stie ca apartine grupului in care creste, ca el conteaza pentru cei ce il cresc, ca poate sa le daruiasca impinire si ca este incurajat sa mearga inainte.Atunci va aduce numai bucurii familiei ce il creste si societatii careia ii va aduce plus valoare.
 1

Grigoras Nitica

Cred ca cele spuse,scrise de catre Doamna Elena pot fi o explicatie buna data nepoatelor dvs.in momentul cand vor intreba de tata,nu era pregatit si avea de facut inca drumul ptr.dezvoltarea lui personala ceea ce nu-nseamna ca nu le iubeste…..Nu vb.de rau tatal astfel incat sa nu le saditi,dezv. sentimente negative si nu refuzati tatalui sa-si vada copilul cand va veni momentul….Succes si felicitari ptr.preocuparea dvs.!
 1
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19317 raspunsuri primite pentru 4108 intrebari
(in categoria actuala: 7142 raspunsuri primite pentru 1695 intrebari)