consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sufar de atacuri de panica. Atacurile includ: greata, ameteala, palpiatii foarte puternice, frica, devin paranoica. Obsesia mea e ca as putea muri oricand.

Terapeuti.ro 6:29am Jul 16
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Bun ziua! De aproximativ 2 ani sufar de atacuri de panica care mi se intampla cam de 2-3 ori pe saptamana.Aceste atacuri au ajuns sa ma faca sa renunt la unele lucruri,cum ar fi sa merg in oras cu prietenele .Atacurile includ :greata ,ameteala,palpiatii foarte puternice,frica… In timpul atacurilor simt ca voi muri ,simt ca ma voi sufoca si devin foarte foarte paranoica .Uneori apar pe strada ,pe autobus asa din senin si nu le pot opri trebuie sa iau taxi sa plec acasa.De cate ori eram in oras aceam atac de panica ,plangeam de frica si imi chemam taxi sa plec acasa pentru ca doar acasa ma simt in siguranta.Obsesia mea e ca as putea muri oricand ,imi imaginez uneori cum ma sufoc si pic jos sau cum mi se face rau.Deja am impresia ca voi inebuni,prietenele mele probabil cred ca sunt nebuna ..ce as putea sa fac sunt disperata ?! Multumesc !


Clau Anki 6:37am Jul 16
Atacurile de panica fac parte din perctrul tulburarilor de anxietate; ele se trateaza elegant si destul de rapid (maxim 4 luni) cu psihoterapie; daca e cognitiv-comportamentala e cel mai bine. Poti cauta in orasul tau un astfel de psihoterapeut, iar daca nu rezonezi cu el, il poti schimba. Mai exista si varianta on line, prin videoconferinta. Singura… sansele cam scad, dar nu este imposibil.

Raluca Mihai 6:58am Jul 16
In aceasta situatie un psihoterapeut este cea mai buna varianta. El va poate insoti pe drumul catre gestionarea acestor atacuri de panica, cat si in aflarea cauzelor lor. Este important de stiut ca ele pot fi mentinute sub control si ca incearca sa va transmita ceva. Acel ceva care le declanseaza este ceva important in viata dvs si se cere "vazut" si acceptat. Asa cum spunea si colega mea mai sus, cautati persoana potrivita, cu care sa rezonati si cu care sa lucrati cel mai bine.

Carmen Ontanu 7:30am Jul 16
Aveti nevoie de psihoterapie. Puteti consulta si un psihiatru , tinand cont ca dureaza de ceva timp.

Alice Cincu 9:42am Jul 16
In ce moment s-au declansat? Acestea ascund probleme emotionale. Iti place scoala sau serviciul la care mergi? Cum te intelegi cu parintii? Cu prietenul? Toate pot avea legatura. Corpul incearca sa iti apuna ceva.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile