consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu este un om care se enerveaza din orice, ma critica tot timpul, ba ca nu am grija de mine, ba ca nu stiu sa vorbesc. Suntem plecati de 6 ani in Cipru si nu am pe nimeni apropiat aici cu care pot sa ma sfatuiesc.

Terapeuti.ro 8:32am Feb 29
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

sunt casatorita de 8 ani,nu avem copii.sotul meu este un om care se enerveaza din orice si nu pot sa discut deschis cu el lucrurile care ma deranjeaza.ma critica tot timpul,ba ca nu am grija de mine ba ca nu stiu sa vorbesc,etc.Nu stiu unde gresc si as vrea sa am o casnicie linistita fara reprosuri.Suntem plecati de 6 ani in Cipru si nu am pe nimeni apropiat aici cu care pot sa ma sfatuiec.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Ce pot face ca sa imi multumesc sotul,sa ma aprecieze asa cum sunt eu?simt ca cedez psihic,am inceput sa sar si prin somn fiind foarte speriata.Va multumesc.


Botezat-Antonescu Radu 8:42am Feb 29
sotul Dvs. v-a dat ‘lista’ cu lucrurile care l-ar multumi? Inteleg ca va critica des… insa ce l-ar multumi? Doar el va poate spune! Succes!

Lia Oltean 9:07am Feb 29
Dar pe dvs. va mulțumește soțul? Probabil ca pe lângă "defectele" dvs. problema e mai adâncă, iar responsabilitatea e a amândurora. Recomandarea mea este sa o rezolvați împreună, ca un cuplu.

Mihaela Comisel 9:13am Feb 29
Mecanismul de rejectie a celuilalt prin critici si nemultumire ascunde in spate lucruri pe care protagonistul criticelor vrea sa le faca nevazute pentru cel de langa el, pe principiul "dezbina si condu", adica ataca, fa-l ocupat pe celalat, destabilizeaza-l, da-i ocupatie cu ganduri despre ceea ce i-ai sugerat pentru ca tu sa poti face ce vrei!. Este un fel de tehnica de manipulare. Nu disperati, vedeti in ce mod ceea ce va spune este adevarat sau nu, asumati-va ce gresiti, ce nu, nu, faceti terapie la distanta si intariti-va increderea in fortele proprii.

Elena Tudor 9:26am Feb 29
Poate ar fi cazul sa puneti capat unei astfel de vieti pana nu e prea tarziu. Ati putea sa incercati sa-l tratati asa cum o face el,poate in acest fel va intelege,daca nu,plecati. Daca dupa atatia ani nu a inteles ce inseamna o casnicie nici de acum incolo nu va intelege

Elena Tudor 9:45am Feb 29
Rectific,pentru a nu se intelege gresit,sa puneti capat relatiei

Doina Zamfirescu 9:57am Feb 29
Daca dv nu sunteti multumita de dvs orice comentariu al sotului va afecteaza. Asemenea si pentru apreciere. Poate ca sotul are niste nemultumiri pe care le neaga ca fiind ale lui si le spune la adresa dvs. Puteti apela la un terapeut cu care sa discutati aceste aspecte. De asemenea subscriu recomandarilor facute de unul dintre colegii mei: vi s-a spus ce nu il multumeste, dar ce anume l-ar multumi?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile