consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 44 ani, sunt casatorita, am 3 copii. Sotul a fost plecat 3 ani peste hotare, periodic venea acasa. Crede ca l-am inselat, ca-l mint. Am fost cu el la detectorul de minciuni. Testul a venit negativ, iar acum zice că am platit ca testul sa fie bine….

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Bună ziua. Am 44 ani, căsătorita, am 3 copii. Soțul a fost plecat 3 ani peste hotare, periodic venea acasă. În toamna anului 2019 a venit definitiv. De atunci sau început învinuirile, că l-am înșelat, că – l mint, că am taine față de el. Am fost cu el la detectorul de minciuni ca să-i demonstrez ca greșește. Testul a venit negativ. S-a liniștit o perioadă apoi a venit într-o zi și a spus că testul a fost înscenat, și iar tot de la început. Locuim în Chișinău, unde sunt după spusele lui doar 2 specialiști în domeniu dat. Zice că am plătit ca testul sa fie bine. Cum sa procedez, suntem împreună 20 ani.
 • Lucia A. Anghel
  Lucia A. Anghel Va recomand sa urmati consiliere psihologica si de acolo sa deduceti “cum ar trebui sa procedați ” pentru ca din cate ati spus, doar dansul “procedeaza” cumva.
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Problema nu e la test. Ci la sot! Neincrederea lui ii apartine. Si e strict problema lui clinica!
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu pare complicat. Incercati si consiliere de cuplu pt o perioada. In acest context (teoretic) puteti discuta pe larg orice banuiala dar as fi mai curios sa aflu ce a provocat in el aceasta schimbare dupa 20 ani de relatie? De unde vine aceasta nesigurata? Incercati sa aflati ce simte cu adevarat. Succes!
 • Raluca Neagu
  Raluca Neagu Bună ziua! Noi nu avem un răspuns pentru atitudinea soțului și bănuielile lui, poate distanța, poate singurătatea, poate neîncrederea era acolo și a avut nevoie doar de distanță pentru a se manifesta, cert este cu odată găsit un mediu propice, gelozia poate fi poate ocupa mult din gândurile și viața unui om, poate deveni o obsesie. Nu știm prin ce a trecut, dacă acesta este un comportament singular sau genul acesta de atitudine a mai apărut pe parcursul relației. Mă gândesc însă cât de greu vă este dumneavoastră și cât de nedreaptă este această luptă cu ceva invizibil, iată că nici după dovada unui test poligraf, soțul nu vă crede, după 20 de ani de relație… Pentru binele relației, propuneți consiliere de familie, terapie de familie. Nu puteți trăi în acuze la infinit, faptul că ne-ați scris este un semn că aveți nevoie de o schimbare.
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, gandirea de tip paranoid nu reactioneaza de nici un fel la argumentare logica, pentru ca in sine este un proces emotional. Indiferent cate dovezi sau argumente ati aduce intodeauna va exista o consipiratie, o inselatorie, o pacaleala. Mintea gelosului si a parnoicului va intoarce lucrurile intotdeauna in favoarea propriului scenariu, tot ceea ce faceti sau spuneti va fi folosit impotriva dumneavoastra. In mod irnonic si paradoxal, cel suspicios are de fapt lucruri de ascuns, asa ca in locul dumneavostra m-as intreba pentru ce se simte atat de vinovat incat simte nevoia sa produca asemenea acuzatii. Oamenii nu fac nimic intamplator, totul se leaga intr-o logica emotionala, care de multe ori scapa logicii formale. Din pacate dumneavoastra nu il puteti schimba pe sotul dumneavostra, ci doar sa va protejati pe cat posibil si sa gestionati aceasta situatie cat se poate de bine. Numai bine!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile