Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Gelozia sotiei, atunci cand se manifesta, pur si simplu o transforma ntr-un inamic, de parca nu am fi facut niciodata nimic bun impreuna. Imi reproseaza orice.

Terapeuti RO 7:54am Sep 26
Mesaj:
buna ziua,ma numesc titi si va cer sfatul in probleme de casnicie. Am 53 ani si sunt casatorit de 32 ani ,avem 2 copii minunati si de 16 luni o minune de nepotica.eu consider ca avem o situatie financiara care sa ne asigure un trai destul de decent daca depunem un pic de efort si daca ne creem prioritatile si pretentiile dupa venituri.pana aici toate par bune ,dar mai este o parte care aduce destule probleme familiei noastre si ma refer la gelozia sotiei,care atunci cand se manifesta pur si simplu o transforma pe sotie nu intr un adversar,ci intr un inamic de parca nu am fi facut niciodata nimic bun impreuna,imi reproseaza orice cu toate ca eu consider si ma straduiesc sa nu aiba ce sa mi reproseze.Mai ggrav e ca reprosurile si certurile sunt asezonate cu vorbe grele de genul ;sa pleci din casa;.Daca fac gestul de a pleca ,sare cu gura vezi ca am dreptate,ca daca nu ai avea unde sa pleci nu ai pleca.Asemena lucruri se repeta de ani multi si cu toate ca sunt un tip dispus la dialog si manat de bune intentii,dar care actioneaza in consecinta,discutiile nu duc aproape niciodata la un rezultat,de fiecare data sunt nevoit sa abandonez discutiile si dupa un anumit timp eu sunt cel care face pasul spre impacare. Dar simt ca nu mai pot ,timpul a trecut si cu toate ca am un comportament in limite normale sa fiu considerat de ani de zile altcineva decat cine sunt.Poate sunt subiectiv ,poate vad lucrurile diferit dar atunci de ce respinge orice propunere a mea sa gasim o rezolvare,psiholog,preot sau chiar vreun prieten care sa medieze conflictele?Nu stiu cat de clar am fost dar chiar si acum suntem intr o situatie dificila si v as fi recunoscator pt vreun sfat.Va multumesc si va doresc o viata linistita.

Pirvan Marinela 8:09am Sep 26
Ori o ignorati cum ati facut si pina acum , ori daca aveti unde sa va duceceti, plecati o perioada daca ea refuza cu desavirsire ajutorul cuiva( psiholo,preot prieten etc) totul depinde doar de dumneavoastra ce decideti .

Gabriela Iftode 8:59am Sep 26
Daca sotia nu doreste sa mearga la psiholog/terapeut, puteti merge singur. Chiar daca aveti senzatia ca "problema" este la sotie, eu cred ca si dumneavoastra v-ar fi utile cateva sedinte de terapie. Asta v-ar ajuta sa fiti cel care sunteti, fara sa va straduiti mereu sa fiti cineva care sa fie acceptat de sotie.

Doina Zamfirescu 9:54am Sep 26
Apelati dvs. la un terapeut daca sotia nu doreste sa participe la acest demers. Puteti invata cum sa va folositi resursele pentru a lua cele mai bune decizii.

Pisiologul De Serviciu 10:44am Sep 26
Se pare ca sotia dvs va atrage intr-un joc psihologic in care dvs intrati cu mare usurinta. Dansa joaca acest joc, probabil, inca dinainte de a va cunoaste pe dvs, iar dvs intrati in astfel de jocuri inca dinainte de a o cunoaste pe dansa. Asadar, acest joc este greu de sesizat atat de dvs cat si de dumneaei. Exista insa o sansa. Mergeti la un terapeut(va recomand terapeut in Analiza Tranzactionala), care va va ajuta sa descoperiti cum, de ce si in ce jocuri intrati. usor, usor invatati cum sa nu mai intrati in jocurile psihologice.
persoana care invita intr-un joc psihologic o face pentru ca-i satisface o nevoie psihologica iar persoana care da curs invitatiei si intra in joc, o face din acelasi motiv. Ramane sa descoperiti ce nevoi psihologice aveti dvs si ce nevoi psihologice are sotia.
Mult succes.

Came Came 12:34pm Sep 26
Eu cred ca sotia ta, traieste inca in trecut. Ce zici?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita