consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul se manifesta intr-o forma violenta, este irascibil, izbucneste din orice, cautand parca motiv sa faca scandal, este mereu obosit cu dureri de tample, maini, excese alimentare si nervozitate, a indepartat familia si nu accepta dialogul, totul i se pare impotriva lui.

Terapeuti.ro 7:36am May 5
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua, ma confrunt mai mult ca sigur cu aceasta problema din partea soțului. O problema si mai mare este ca se manifesta intr-o forma violenta, este irascibil, izbucnește din orice lucru fara importantă parca căutând motiv sa faca scandal, este mereu obosit cu dureri de tâmple mâini, excese alimentare si nervozitate, a îndepărtat familia si nu accepta dialog, nu ii convine nimic si totul i se pare împotriva lui. Singurul lucru despre care vorbește sunt problemele financiare, ca nu ii iese nimic si oricine nu il ajuta cum ar vrea sau cum considera ca ar trebui inclusiv familia. Trece foarte usor de la o stare la alta si deși atunci cand ii trece starea de nervi e conștient ca a fost nervos nu pare sa ii para rau ca a intors toata lumea pe dos. Pare sa nu mai aiba respect pentru nimeni si nimic si nu pare sa mai aiba nici macar o valoare dupa care alții oameni trăiesc! Menționez ca mereu a fost o fire mai iute si perfecționist dar e mai rau de-a dreptul pe măsura ce timpul trece. Problema mea cea mare ar fi ca nu stiu cum sa il abordez intr-o discutie despre um posibil consult macar. Nu mai stiu cum sa ma port cu el! Cum trebuie abordat un om cu o posibila depresie ca aceasta. Si-a facut analize la sânge si generale si nu i-au iesit probleme de ordin medical! Daca puteti sa ma ajutați cu un sfat v-as fi recunoscătoare! Va multumesc!


Cristina Anghel 8:22am May 5
Sunteti o persoana empatica si cred ca sunteti in masura sa il ajutati. Cand este linistit, intr-o pasa mai buna, vorbiti cu el despre temerile dvs. Subliniati acele aspecte care vi se par iesite din comun. NU faceti comparatie cu altii (doar cu el cel dinainte), nu il criticati. Totusi, nu va asteptati la prea multe. Daca el nu doreste sa faca schimbare, nu il puteti determina dvs. Tot calea traditionala este cea mai buna. Va vedeti de viata dvs. si daca va simte lipsa, va face ce este necesar pentru a va recastiga. Sau nu, depinde tot de el. Succes, va tin pumnii!

Elena Savu 10:48am May 5
Cine isi doreste schimbarea, dumneavoastra sau sotul? Atunci acolo este util sa se analizeze, sa se cunoasca mai mult, sa se vada cum isi doreste, gandeste si actioneaza.

Roxana Maria 1:53pm May 5
Un consult de specialitate ar fi necesar..sa stiti ca un depresiv nu este pus pe scandal, agresiv, violent. Alta se pare ca e problema. Sfatuiti.va cu familia, spuneti ce se intampla, cu ce va confruntati, ce indurati, poate reusiti sa.l duceti la medic. Acest comportament nu se opreste de la sine, si chiar daca va veti schumba dvs (??!) personal, nu cred ca va conta prea mult pt sot. Ati mentionat ca de fapt nu.i pasa, nu se simte rusinat sau vinovat dupa un scandal..asa ca..Multa rabdare, tact, dar sa actionati si sa va ganditi si la binele dvs si au celorlalti din familie

Psiholog Daniel Mois 5:48pm May 5
Problema e si la dvs, ca ACCEPTATI comportamentul lui fara sa luati masuri. Fapt care intareste acest comportament. Aveti de invatat sa gestionati relatia toxica in care va complaceti.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile