Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietenul meu a plecat sa lucreze in strainatate, iar eu am ramas acasa, cu gandurile si regretele mele. M-a dezamagit foarte tare si simt ca nu mai avem niciun viitor impreuna, dar nu as vrea sa iau o hotarare pripita si sa regret mai tarziu.

Terapeuti.ro 6:28am May 4
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna! In curând voi împlini vârsta de 20 de ani si am o relație de aproape 3 ani. Nu a fost totul roz până acum, ca in orice relație au existat certuri mărunte, supărări din nimicuri, dar au existat si momente foarte frumoase. Problema mea pornește de la faptul ca in urmă cu un an, după terminarea liceului, eu am vrut sa plec în străinătate la mama mea, sa îmi continui studiile acolo, dar el s-a opus. I-am propus sa plecăm împreună, dar nu a vrut, motivând ca nu își poate lăsa serviciul din țara. Între timp eu am inceput sa studiez la o Universitate din țară, iar de Crăciun am fost împreună în vacanță la mama mea si de atunci el s-a tot gândit să plece acolo, dar mie nu mi-a spus până luna trecută. Nu m-am opus, nu am stat în calea dorinței lui, din contră, am rugat-o pe mama mea să il ajute, dar m-a durut foarte tare. A plecat, a început să lucreze acolo, iar eu am rămas acasă cu gândurile si regretele mele. Nu știu ce decizie să iau. M-a dezamăgit foarte tare si simt că nu mai avem nici un viitor împreună, dar nu aș vrea sa iau o hotărâre pripită si sa regret mai târziu. Din această cauză simt ca am intrat in depresie si nu mă pot gândi la altceva. Vi se pare corect față de mine? Ce ar trebui sa fac?


Botezat-Antonescu Radu Andrei 6:36am May 4
ce inteleg eu este ca tie nu ti se pare corect fata de tine aceasta situatie si ca nu stii ce sa faci. Ce iti sugerez eu este sa iti acorzi oricat timp ai tu nevoie pt a lua o decizie, pt ca doar tu poti decide in aceasta situatie. De asemenea ai putea sa ii spui lui tot ce simti (nu are rost se le cari dupa tine toata viata), sa vezi ce reactie are si sa decideti viitorul relatiei impreuna si cu ‘toate cartile pe masa’. Succes! ;)

Mihaela Comisel 6:46am May 4
Te-a dezamagit fiindca atunci cand tu ai vrut sa mergi in straintate, el nu a fost de acord cu dorinta ta, iar acum el face acest pas. Ce trebuie sa inveti tu din acest lucru? Poate ca mama ta sau alti prieteni te-au sfatuit sa tii cont in primul rand de dorintele tale, ca ai viitorul in fata si nu trebuie sa ti-l arvunesti pentru dorinta unuia sau altuia. Este o lectie, incearca sa tragi toate invatamintele si vezi in situatia ta prezenta ce ai de facut. Daca ai inceput o facultate aici, continua-ti studiile! In legatura cu prietenul tau, poti sa tragi singura concluziile. Fiecare are dreptul sa-si organizeze viata asa cum si-o doreste si cum ii este bine lui si asa trebuie sa faci si tu pentru tine. Nu uita ca "esti cea mai importanta persoana din viata ta"!

Doina Zamfirescu 7:15am May 4
Ai luat decizia sa ramai in tara. Te-ai "sacrificat" si ai ramas aici pentru ca el s-a opus dar cand el a decis nu ai spus nimic Mai mult l-ai ajutat desi erai nemultumita. Genul acesta de decizii de iau impreuna intr-o relatie. Unde incepe si se termina celalalt intr-un cuplu si ce anume doriti de la relatie ar putea fi niste subiecte care merita discutate inainte de a lua o decizie la suparare.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita