Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt casatorita de jumatate an. Cu cel pe care il iubesc, credeam eu, dar pe zi ce trece observ ca toata dragostea sa se manifesta mai mult prin vorbe. Incerc sa trec cu vederea cand ma neglijeaza si chiar ma ofenseaza.

Terapeuti.ro 8:49am May 5
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Sunt căsătorită de jumatate an. Credeam ca cu cel pe care îl iubesc, dar pe zi ce trece observ ca toată dragostea sa se manifestă mai mult prin vorbe, încerc sa trec cu vederea cind ma neglijează și chiar ma ofensenseaza cu glume care-mi sunt neplăcute pentru ca par mai mult a insulte. Trec cu vederea faptul ca nu schimba zilnic nici doua vorbe, iar chiar dacă vorbim, sunt aceleași fraze fără a intra în mari detalii din partea lui. Mie nu-mi convine pentru ca e una sa nu ai placere sa vorbești o zi, două ca nu ai chef sau ai probleme, sau lipsa de timp, sarcina e aceeași situație în fiece zi, e neplăcut și dureros. Consider ca e normal sa te împarti cu bucurii și neplăceri cu omul drag, dar cind spune ca ma iubește, dar în schimb se comportă ca și cum nu as valora nimic, nu știu cum sa procedez.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:00am May 5
ati incercat sa il luati la o discutie si sa ii spuneti tot ce aveti pe suflet… asa cum ne-ati scris noua aici? sau sa ii scrieti o scrisoare… poate este mai usor asa avand in vedere natura emotionala delicata. Incercati sa ii propuneti sa va refaceti modul de comunicare… sa refaceti limbajul comun, atitudinea, relatia… sa comunicati mai des ceea ce simtiti, etc. Daca aveti nevoie de ajutor cu aceasta reajustare a relatiei va recomand cu incredere, daca este si sotul de acord, sa consultati un terapeut de cuplu… sau daca doriti puteti incepe chiar dvs. o dezvoltare personala. Succes!

Doina Zamfirescu 9:43am May 5
Cand in cuplu se ajunge la o astfel de situatie este probabil vorba despre dificultati in comunicare. Diferenta dintre ce va spune si ce face este probabil ca urmare a acestei dificultati. Este posibil chiar ca persoanele sa fi incercat sa discute dar sa nu fi ajuns la un rexultat concret iar situatia sa ramana ca inainte. Incercati sa discutati depsre aceste lucruri cu sotul dvs. sa aflati ce anume il nemultumeste, poate ii cereri prea multa atentie, etc.

Mihaela Comisel 10:36am May 5
Nu lasa acesta situatie sa se adanceasca. Raul se produce atat de usor si se insinuiaza ca un sarpe, iar pentru bine iti trebuie atata energie si efort! Orice efort si straduinta acum este benefica pentru cuplul vostru decat mai tarziu. Incearca tu sa iei initiativa, fa-te placuta, fa-i surprize sau pregateste-i intr-o seara o cina (ceva ce-i place), aranjeaza masa cu lucruri simbolice pentru voi, continuati cu un pahar de vin prilej sa incerci sa-i spui cam ce ne-ai spus noua, in primul rand ce simti, cum te face sa te simti prin atitudinea lui, fara sa folosesti cuvinte care sa-l invionvateasca sau sa simta nevoia sa se apere. Vezi ce il deranjeaza, ce il preocupa, ce probleme are si nu le poate depasi. Daca cumulezi frustrari de genul "trec cu vederea" ele se vor aduna si vei avea reactii pe care nu le vei putea controla sau vor fi disproportionate cu realitatea. Mergeti la o terapie de cuplu daca este de acord sau macar tu, poate descoperi de ce ai facut aceasta alegere in viata ta, poate s-au repetat asemenea comportamente si cu partenerii trecuti. Vezi ce poti indrepta la tine in primul rand si pe urma vei lua hotarari in consecinta.

Viorel Mocanu 8:54pm May 5
Unele persoane fac o mare greseala: se casatoresc ca sa nu ramina singure… si uite asa apar doua persoane, dar ele sint tot "singure" … ati trecut cu vederea multe lucruri, asta inseamna ca si la pasul casatoriei ochii tot inchisi au fost.. greseala de acum.. este ca v-ati deschis ochii.. si vedeti realitatea…. pacat…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita