Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietena mea zice ca nimeni nu o intelege si ca se gandeste cum sa isi faca rau. A trecut prin multe si si-a mai facut rau inainte. Tatal ei e alcoolic si vrea sa o dea afara din casa. Are semnele de tentativa de suicid.

Terapeuti.ro 7:31am Dec 18
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,
Am o problema extrem de grava, o sa trec direct la subiect, sunt disperat.
Sunt cu o fata de 8 luni, ea avand 20 de ani, si ne-am certat in ultimul timp mai mult. Ea zice ca nimeni nu o intelege si ca se gandeste cum sa isi faca rau. In acest moment sunt cu ea la telefon si ma rog sa adoarma. Am vorbit calm si am convins-o sa se puna in pat dupa ce era convinsa ca o sa se plimbe pe afara noaptea. Este cu totul alta persoana cand este nervoasa. A zis ca a trecut prin multe si si-a mai facut rau inainte, ce stiu sigur e ca tatal ei e un alcoholic si vrea sa o de-e afara din casa. Mi-e tare teama sa nu faca ceva, o iubesc si e 2:30 dimineata, vorbesc cu ea de la ora 20. Va rog ajutati-ma ca sa o pot ajuta. Vreau sa treaca peste asta.
Va rog, nu e o gluma, am cautat pe mai multe pagini pe care am vazut semnele de o tentativa. Are toate din acestea.


Botezat-Antonescu Radu 7:41am Dec 18
mai bine suni la politie si ii lasi sa intervina! Exista linii telefonice de genul acesta ( http://www.preveniresuicid.eu/home/ ) unde se poate suna si discuta cu specialisti. Daca stii ca o poti ajuta poate este mai bine sa o chemi la tine pana se linisteste pt a o putea supraveghea! Spui ca are probleme cu tatal alcoolic… poate este momentul sa discute si ea cu un psihoterapeut, mai ales cu acest gen de comportament autodistructiv. Succes!

Lia Oltean 8:00am Dec 18
Îmi pare rău să aud că te confrunți cu situația asta și că te îngrijorezi pentru prietena ta, care într-adevăr are nevoie de ajutor. Recomand să încerci să o îndrumi înspre apelarea la un specialist, care să o ajute să facă față mai bine situației de acasă, dar și să o sprijine în procesul de rezolvare de probleme și luare de decizii. În momentele de cumpănă, poate apela cu încredere liniile anti-suicid (gratuite) http://www.antisuicid.com/. Pe de altă parte, amintește-ți că nu ești "echipat" să faci față unei astfel de situații de unul singur și că dacă resimți distres emoțional, poți apela chiar tu la suportul unui specialist, chiar și doar pentru a te ventila.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita