Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Doresc sa imi iau viata, un gand pe care imi e tare greu sa il suprim in fiecare zi. E inutil totul, m-am pierdut si imi este rusine sa cer ajutorul oamenilor, iar cu familia mea nu am discutat niciodata despre asta, deoarece imi este foarte greu sa ma deschid in fata lor.

Terapeuti.ro 7:45am May 13
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro

De aproximativ 1 an îmi doresc foarte mult să îmi iau viața,un gând pe care îmi e tare greu să îl suprim în fiecare zi.
E inutil totul,m-am pierdut și îmi este rușine să cer ajutorul oamenilor ,iar cu familia mea nu am discutat niciodata despre asta deoarece îmi este foarte greu să mă deschid în fața lor.
Nu știu cum să mă descurc cu asta,îmi este frică


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:49am May 13
este foarte important sa intelegi ca exista multi oameni care doresc sa te ajute si care pot fi langa tine, incepand cu parintii tai, psihoterapeuti, etc. Starea ta poate tratata, numai sa ne dai voie. Fa-ti curaj si vorbeste cu parintii tai, spune-le ca nu te simti bine de 1 an si ca ai ganduri negre si ca ai dori sa te sprijine in cautarea unui ajutor de specialitate psiholog/psihiatru. Se poate! Curaj!

Fanache A. Remus 8:59am May 13
De ce crezi ca totul e pierdut? Ti-ai pierdut o mana, un picior, sanatatea? Esti intr-o zona afectata de cutremurele din ultima vreme sau intr-o zona de razboi (gen ucraina?) Daca ai fi acolo, ti-as da dreptate, dar nu esti, iti este doar teama de schimbare si de luarea unor decizii care sa iti schimbe viata ta in bine. Ai nevoie de oameni noi in viata ta, de amici, de prieteni, de o schimbare. Un psihoterapeut ar fi un prim pas, nu iti fie frica, totul incepe cu primul pas. Nu trebuie sa iti fie rusine sa ceri ajutor, in viata orice om cade si se ridica mai devreme sau mai tarziu, asa e ritmul vietii (altfel ar fi prea monotona si ti-as da dreptate). Nu vrei sa te deschizi in fata rudelor/prietenilor, nu e nici o problema, o sa vezi ca iti va fi mult mai usor sa te deschizi in fata unui necunoscut, alege pe cineva care stii ca nu te va critica sau judeca si discuta cu el problemele (recomandarea mea este un psihoterapeut). Trebuie doar sa faci tu primul pas, restul se va rezolva in timp si la final vei vedea ca ai devenit mai puternic doar facand acel mic pas de la inceput si deschizandu-te unui psihoterapeut.

Gianina Viditchi Csapo 9:37am May 13
cred ca fiecare om crede ca problemele lui sunt cele mai grave si asa e pentru noi sunt.. dar in lume sunt multe alte lucruri mult mai rele decat cu ce ne confruntam noi.. daca crezi ca e mai usor sa vorbesti cu un necunoscut mie mi-ar face placere sa te ascult si poate impreuna trecem mai usor peste problemele astea asa importante pentru noi. :)

Tatu Nicoleta 9:46am May 13
http://www.antisuicid.com/impartaseste-ti-durerea-si-hai-sa-o-depasim-impreuna/


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita