consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 14 ani si urmeaza sa ma mut singura la 600 de km de casa. Urmeaza sa incep un liceu din Bucuresti si sunt foarte entuziasmata. De ceva timp insa, eu si prietena mea cea mai buna nu mai vorbim aproape deloc. Si-a facut o noua prietena, o viitoare colega de clasa.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna. Am 14 ani si urmeaza sa ma mut singura la 600 de km de casa. Urmeaza sa incep un liceu din Bucuresti si sunt foarte entuziasmata. Prietenii mei m-au sprijinit, cel putin la inceput. De ceva timp insa,eu si prietena mea cea mai buna nu mai vorbim aproape de fel. Nici nu ne mai vedem. Si-a facut o noua prietena, o viitoare colega de clasa, iar de atunci parca nu mai exist. Nu stiu dava sa ii spun sau nu ce simt, sau ce trebuie sa fac. Am avut si niste caderi nervoase pe aceasta tema.

Buna.Ar fi bine sa ai o discutie cu prietena ta in care sa ii spui ceea ce simti.Uneori lucrurile nespuse ne macina f mult si este mai bine sa ne eliberam de ele.
Pe de alta parte fiecare este liber sa cunoasca si sa se intalneasca oricand cu alte persoane. In viata nu putem pastra mereu aceleasi persoane langa noi…unele pleaca si chiar daca pe moment putem ramane cu un gol sufletesc invatam cu timpul din acele relatii si experiente trecute.
 5
Se pare ca prietena ta s-a pregatit din timp pentru momentul cand nu veti mai fi asa de aproape si si-a gasit o inlocuitoare. Este normal sa te simti ranita si data la o parte, chiar daca pleci departe de casa asta nu inseamna neaparat si sfarsitul unei prietenii. Cred ca ar fi bine sa ii spui ceea ce simti cu sinceritate si fara sa-i reprosezi, dar sa stie ca acest lucru te-a afectat si ca tu tii in continuare la ea. Cum va reactiona, este alegerea ei si nu prea poti controla acest lucru, tu poti insa controla ceea ce tine de tine si daca te cramponezi de aceasta relatie sau incerci si tu sa iti faci alti prieteni. Important este ca tu sa ai sufletul impcat, sa iti exprimi sentimentele si sa pornesti la drum cu forte noi. Iti urez succes la liceu si in noul an scolar!
 2
Mutarea ta va fi un stres in plus, si echilibrul tau e important! Mai important decat scoala, profilul, cariera. Ia decizia si in functie de tine.


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed