consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am luat copilul si mi-am parasit sotul. El s-a schimbat dupa plecarea mea, bea foarte rar, a lasat prietenii si fumatul si munceste in 2 locuri. Ma vrea inapoi, zice ca a inteles greselile si tot ce vrea e familia inapoi.

Terapeuti.ro 8:11am Jan 28
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna. Este tirziu si ar trebui sa dorm, caci maine la fel ca azi , va fi o noua zi de munca. Dar nu pot, sint macinata de ginduri si hotariri pe care sa le iau si nu stiu cum. Casatorita, cu un copil de 5 ani si totusi singura. Asa se face ca acu 3 ani impreuna cu sotul si copilul ne-am mutat intr-o tara straina. Relatia noastra a fost cu scintei si inainte de a veni aici pentru ca el obisnuia sa bea f mult si sa iasa cu prietenii.Venind aici, intr-o tara straina, cind nu ne aveam decit pe noi si trebuia sa incepem tot de la zero pe bani putini, el a ales iar bautura si noptile petrecute cu prieteni, desi avea si un job in constructii. Cam un an jumate am tras de el sa stea acasa serile , linga familie. Mi-a fost f greu, nu aveam cu cine vorbi. Mi-am gasit un job bun, am inceput cu dreptu, dar singuratatea era la ordinea zilei. Am intrat pe un site de socializare si imi petreceam serile vb cu unu, cu altu. Pina l-am intilnit pe ‘el’ . Cu 14 ani mai in virsta, divortat. Dupa 6 luni de vb ne-am vazut in viata reala ( eram la 10 minute distanta). Si de atunci am fost impreuna. Ce pot sa spun: el m-a invatat f multe, m-a pus sa fac universitate, intotdeauna m-a ascultat, m-a inteles, m-a sustinut. Si de la o saptamina la alta s-au facut 2 ani jumate. Nu mai puteam continua asa. Relatia mea cu sotul se reduse la cine ia copilu de la gradinita si cum impartim facturile. Am luat copilu si am plecat intr-un apartamrnt singura. Sint deja 3 luni. Sotul s-a schimbat dupa plecarea mea, bea f rar, a lasat prietenii si fumatu si munceste in 2 locuri. Ma vrea inapoi, zice ca a realizat tot, ca a inteles greselile si tot ce vrea e familia inapoi.Mi-e f greu sa-l vad ca sufera acuma. Ma gindesc la copilu nostru. Dar ma gindesc si la ‘el’ care m-a sustinut moral atita timp. Daca nu era el, de la atita chin si stres si plins as fi innebunit. Nu pot sa-l las. Si atunci revin la intrebarea care ma framinta in fiecare noapte si nu pot sa dorm: Ce sa fac?! Merci.


Botezat-Antonescu Radu 8:31am Jan 28
pare ca trebuie sa alegeti…

Lia Oltean 8:47am Jan 28
După o despărțire, tindem să vedem mai puține din motivele care au dus la ea. E greu, avem regrete, așa că este de înțeles ceea ce simțiți. Totuși, în situația actuală, e necesar să faceți o alegere. Continuați relația cu fostul, care acum pare schimbat, sau cu persoana care, necondiționat, pentru mult timp, v-a fost alături? Dacă simțiți că nu puteți realiza alegerea de una singură, puteți cere sprijinul unui terapeut. Recomandat ar fi, ca, în cazul în care vă decideți să continuați relația cu tatăl copilului, să începeți împreună un proces terapeutic – să vedeți ce a dus la ruptura dintre voi, să învățați să o reparați, să evitați pe viitor alte situații similare. Altfel, relația ar putea ajunge din nou în punctul în care se află acum, din păcate.

Mihaela Comisel 9:04am Jan 28
Prioritatea unei femei cu un copil este copilul, pentru ca el are ce-a mai mare nevoie, dar nu in orice fel de conditii se intelege! Daca tatal copilului are o relatie buna cu copilul, daca se ingrijeste de nevoile lui, daca are potential sa-i fie aproape pentru devenirea lui ca adult, atunci interesul copilului primeaza si nu poti sa-ti pui fericirea ta in fata nefericirii copilului. Daca indeplineste aceste conditii, inseamna ca se va purta bine si cu sotia lui, pentru ca asta este in avantajul copilului. Din cate imi spuneti, faptul ca si inainte si dupa ce v-ati mutat in strainatate, sotul a ales alcoolul in detrimentul copilului si familiei, deci…Ce va face sa credeti ca nu va face si pe viitor aceasta alegere dupa ce se va relaxa, adica dupa ce ve-ti fi iar impreuna? Copilul ce zice? Parerea mea, asa cum vi s-a sugerat si mai sus, incercati o consiliere online cu un psiholog roman impreuna cu care sa vedeti ce v-a adus aici, ce l-a facut sa aleaga prietenii, ce l-a determinat sa se schimbe si nu in ultimul rand de ce dvs. ati facut alegerile pe care le-ati facut? Dupa ce va lamuriti si intelegeti ce va uneste si ce va desparte, stabiliti daca sa va mai dati o sansa sau nu. Pe de alta parte, o mama fericita face un copil fericit!

Kawaii Bakemono 11:19am Jan 28
Gandeste-te asa: 1.Mai ai sentimente pt fostul? 2.Pune in balanta + si – pt amandoi ,fostul si actualul. 3. Cine crezi ca ar fi mai bun pt copil? Aici probabil raspunsul e fostul in cazul in care chiar s-a schimbat. 4. De cele mai multe ori cu 2nd boyfriend e mai bine pt ca daca il iubeai pe fostul nu te indragosteai de celalalt. Ii dadeai fostului ultimatumuri "daca nu te schimbi te las"
Alta solutie ar fi sa incerci sa stai nitel cu fostul sa vezi daca el chiar s-a schimbat.
BaftaLoading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed