consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

M-am îndrăgostit de un personaj feminin din anime, mă gândesc tot timpul la ea și aș vrea să fie cu mine. Am și plâns… cum fac sa scap de sentimentul asta?

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Știu că poate suna ciudat, dar eu o consider o problema. M-am îndrăgostit de un personaj feminin din anime și mă gândesc tot timpul la ea și aș vrea să fie cu mine, am și plâns, cum fac sa scap de sentimentul asta?

Sunt curioasa câți ani ai? Eu când Avram vreo 15 ani eram fascinată de sailor moon si ma visam ca ea sunt. Da mi-a trecut. Eu zic ca e posibil să fie ceva trecător dar pti vb cu cineva specializat pe tema asta
 1
Te sfatuiesc si eu sa discuti cu un psiholog despre asta, cateva sedinte de terapie te-ar ajuta sa descoperi ce inseamna pentru tine acest personaj, ce nevoi iti satisface aceasta fuga in imaginatie, ce iti lipseste in viata de zi cu zi, etc. Uneori sentimentul de singuratate, de a nu fi inteles, faptul ca nu stim cum sa comunicam cu ceilalti, frica de respingere ne pot face sa ne refugiem in lumi de fictiune, in jocuri, desene, carti, etc. Pe masura ce devenim mai puternici, incepem sa acceptam realitatea si sa nu mai fugim de ea, dar pentru asta uneori e nevoie de ajutor. Mergi la psiholog, faptul ca esti constient ca asta te afecteaza, este un lucru bun. Curaj!
 3


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed