consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani, sunt baiat, iar in mare parte, personalitatea mea e destul de sensibila (nu exagerat) doar în privința următorului lucru: numai ce am avut primul meu sfarsit de relație cu persoana iubita si as vrea sa stiu cum pot trece peste cat de cat mai repede…

Terapeuti RO 10:25am Dec 8
Mesaj:
Bună ziua.
Voi fii scurt și la obiect, e o problemă a începutului maturității.
Am 17 ani, băiat, iar în mare parte, personalitatea mea e destul de sensibilă (nu exagerat) doar în privința următorului lucru: numai ce am avut primul meu sfărșit de relație cu persoana iubită, și aș vrea să știu cum pot trece peste cât de cât mai repede..;
Îmi e greu să nu mă gândesc la acea persoană, știu că pot face alte lucruri să pot face să trec peste și să-mi schimb gândirea, dar au fost momente frumoase, știți și dumneavoastră.. la un moment dat ne făcusem planuri pentru viitor, totul fusese foarte bine, dar un motiv a stricat totul… Nu vă știu personalitatea dumneavoastră, și nu știu cum să mă exprim, dar suntem persoane de același sex (eu m-am născut așa, iar celălalt a dobândit-o pe parcurs), iar pe acest drum duce cauza pentru care totul s-a terminat (vă anunț că relația nu a fost așa de „copilăroasă” precum sunt în zilele acestea, am fost ca o familie); s-a terminat pentru că el de la un moment dat a simțit că nu se simte bine lângă un bărbat, dar a fost o conexiune inimă-suflet, doar ideea de a fii lângă un bărbat nu i-a priit, dar asta s-a terminat… Sunt aici pentru a încerca să trec peste.. Mulțumesc foarte mult pentru atenție, și vă rog frumos, (nu vreau să par disperat) dați-mi un sfat..
O zi frumoasă!

Mihaela Comisel 11:28am Dec 8
La varsta asta, ca adolescent nu prea stii ce vrei si aici nu ma refer la orientarea ta sexuala! Poti confunda cu usurinta atractia fizica sau nevoia de acceptare, de impartasire cu… iubirea, cu acea iubire pe care o crezi adevarata si pentru totdeauna. Ea se va cristaliza mai tarziu in urma experientelor pe care le vei avea, cand vei fi capabil sa pui in balanta daca ceea ce traiesti este iubire sau este satisfacerea unei nevoi. In cazul tau ar fi necesar o psihoterapie, dar pentru asta iti trebuie acordul parintilor, tu fiind minor. Incearca sa vorbesti cu unul dintre parintii tai sau cu un prieten apropiat, care nu te judeca si care nu se va folosi de informatiile aflate de la tine. Daca nu poti, atunci fa tu un exercitiu de imaginatie si gandeste-te, ce sfat ai da celui mai bun prieten, aflat intr-o situatie similara cu a ta. Este travaliul tau, este lupta ta pe care o vei duce cu tine si in care iti vei folosi toate resursele de care dispui la acest moment. Ia-o ca pe o lectie din care sa inveti ceva si din care sa iesi mai pregatit pentru o noua relatie.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed