Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 20 de ani si incep sa intru in depresie din motiv ca nu ma pot indragosti. Majoritatea baietilor se indragostesc peste cap, doar ca eu ma chinui pentru ca nu-i pot indragi.

Terapeuti.ro 7:22am Apr 28
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Buna! Am 20 si incep sa intru in depresie din motiv ca nu ma pot indragosti. Am avut o relatie de 8 luni 2 ani in urma si atunci ne-am despartit pentru ca nu-mi mai placea de el. Dupa acest caz am mai avut relatii de 2-5 luni, dar oricum nu simteam acea atractie fata de partener care ar trebuie sa fie, deja nu mai numar relatiile de scurta durata. Majoritatea baietilor se indragostesc peste cap, doar ca eu ..ma chinui pentru ca nu-i pot indragi intratit de mult ca sa fiu cu ei.Imi plac baietii, ma uit si eu ca orice fata la ei doar ca nu pot construi o relatie. Acum iarasi am incercat sa dau o sansa atit baiatului cit si mie, avem o luna de cind ne intilnim si imi ofera si luna de pe cer, dar deja imi displace si incepe sa-mi provoace dezgust, ca si in situatiile trecute. Mentionez ca nu am suferit din dragoste, doar daca e sa socot prima “dragoste” in clasa 8-a care nu a fost reciproca, dar am realizat ca a fost ceva copilaresc. E o problema a virstei sau e ceva care se poate agrava? Incep sa-mi fac griji.


Alex Glazy 8:01am Apr 28
Pai poate pentru tine nu este clara situatia de indragostire.Posibil esti o persoana care si-a tot inhibat emotiile pana cand a uitat ca le are si a devenit pur-rationala.In probleme de genul, tu insati este nevoie sa iti faci o mica introspectie sa cauti cauza pentru care nu mai poti raspunde emotional cuiva. Oricum, nu este o tragedie daca asta este felul tau de a fi, pentru ca o relatie la inceputuri daca se bazeaza pe respect reciproc si pe efecruarea unor obiective comune, sentimentele vin de la sine. Sa nu uitam ca majoritatea relatiilor lungi au fost betonate de respect si interese comune decat de asa numite sentimente de moment. In ziua de azi tinerii cauta doar emotii si sentimente, si-si creaza relatii fiind orbiti de lucrurile acestea, iar dupa un timp vor disparea pe atat de brusc precum au aparut si dupa un timp relatia ajunge la colaps deoarece partenerii ajung la concluzia ca in afara iubirii oarbe nu au avut nimic in comun.Deci gaseste-ti un partener cu care sa ai cateva similitudini si care rezoneaza la interesele tale, respecta-l si daca si el raspunde la asta, iubirea va veni pe parcurs si va fi din ce e in ce mai puternica si mai consimtita.

Doina Zamfirescu 8:24am Apr 28
Eu v-as recomanda niste ore de dezvoltare personala sau terapie. Asta pentru ca din cate ati scris exista un comportament care tinde sa se repete: dificultati in relatia cu sexul opus. Exista mai multe posibile explicatii pentru situatia dvs. iar lucrurile se vor clarifica in discutia cu un terapeut cu care veti putea vorbi mai multe.Succes!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:14am Apr 28
senzatia mea este ca TREBUIE sa te indragostesti… pare sa fie o dominanta! Dragostea nu se face cu sila. Daca traiesti cu acest stres de a trebui sa te indragostesti… nu o sa mai ai energia sa o faci in momentul indragostirii :) . Incearca sa nu iti mai propui sa te indragostesti… poate doar sa petreci timp cu persoanele care iti fac placere… impreuna cu care poti fi asa cum simti atunci nevoia sa fii ;) . Succces!

Cosmin Constantin 12:01pm Apr 28
E foarte posibil ca tu sa fi dat peste baieti care nu ti se par foarte interesanti & atractivi dpdv sexual si atunci normal ca nu simti mai nimic. Cand vei da peste un tip caruia sa nu-i prea pese de tine (e posibil sa te atraga foarte tare) dar in jurul caruia sa <roiasca> fetele….te vei indragosti.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita