consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt divortata. Ce se poate face cand celalalt parinte al copilului de 4 ani nu dorește să impună reguli copilului, il lasa sa faca ce vrea? Copilul a inceput să se simtă mai bine in prezenta celuilalt părinte, care ii permite orice.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate face în condițiile în care celălalt părinte al copilului de 4 ani nu dorește să impună reguli copilului, il lasa sa faca ce vrea. Ma lupt cu morile de vânt. Eu sunt singura care face reguli copilul ma asculta dar a început să se simtă mai bine in prezenta celuilalt părinte care ii permite orice
  • Dulapiorullui Darius
    Dulapiorullui Darius Nu sunt specialist..dar din experiența va scriu..m.am despărțit cand copilul avea 1 an si jumatate..acum are 9 ani jumătate.. tatăl lui nu.i pune nicio regulă.. il ia des la el..la început eram si eu furioasă pe situatie..ca la mine acasă era disciplina.. si la el..fara reguli..venea sălbaticit de la el..dar a trecut timpul..si copilul a inteles ca regulile sunt bune pentru dezvoltarea si educatia lui..eu tot explicându.i mereu de ce e bine ca in fiecare casa sa există reguli..mult succes
    Cabinet Individual de Psihologie Bogdan Cora
  • Cabinet Individual de Psihologie Bogdan Cora E greu cand parintii nu se pun de acord, copilul va alege intotdeauna varianta convenabila, respectiv cea care e mai permisiva. Dar puteti pastra dumneavoastra regulile, incercand sa nu fie comunicate agresiv (cu “trebuie” in fata), ci ca pe un joc. Faceti regulile distractive! Daca un parinte e prea permisiv, se prea poate ca celalalt sa fie prea rigid, adica s-a blocat acolo, in reguli, in respectarea/nerespectarea lor. Ori copiii au nevoie sa incalce din cand in cand regulile si le pot respecta daca vin prezentate sub o forma mai blanda. Daca aveti nevoie de mai multe detalii, va rog sa imi scrieti in privat. Va astept cu mare drag!


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed