consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiul meu are 22 ani si un plus de greutate de 20 kg, cu tensiune arteriala. Cu mari insistente am ajuns sa consultam medicii, dar nu reuseste sa treaca la un regim sanatos de viata.

Terapeuti.ro 8:05am Jul 10
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Ma confrunt cu o situatie de familie, fiul meu are 22 ani, face studii in strainatate, acum este in vacanta, insa foarte putin sta pe acasa, noi avem o ingrijorare fata de starea de sanatate deoarece are un plus de greutate 20 kg, cu tensiune arteriala . Desi cu mari insistente am ajuns sa consultam medidicii pe diferite specialitati si fiecare sfatuind-ul cum este mai binesa procedeze, tanarul nu reuseste sa ia hotarare can va trece la un regim sanatos de viat. Noi ca parinti suntem ingrijorati si nu mai stim cum sa reactionam. seara merge cu prietenii si peste noapte ramane la unul dintre ei pana a doua zi. Acasa vine doar pentru dus si haine curate. Din spuma de banii care a castigat-o in timpul liber pe parcursul scolii nu mai ramane cu nimic mananca nesanatos si probabil bea si fumeaza. N e dorim nespus de mult sa stim cum sa abordam situatia. Idea de ai spune sa se mute cu bagajele la prieteni este la indemana, dar ma tem ca facem mai rau. Multumesc. astept, daca este
cu putinta, un sfat.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:29am Jul 10
problema este ca daca nu vrea sa faca ceva pt sanatatea lui atunci nu il putem forta, din pacate. Poate ca prin comportamentul lui vrea sa transmita ceva care nu poate fi spus dar iese sub aceasta forma. Ma gandesc ca se confrunta cu o problema emotionala si ca ar beneficia de o consiliere in acest sens (daca accepta). Succes!

Raluca Mihai 9:09am Jul 10
Din pacate aceasta este o situatie asupra careia nu aveti control. Dvs puteti sa ii preentati faptele, consecintele comportamentului sau, solutiile posibile, dar decizia ii apartine. El trebuie sa constientizeze ca trebuie sa schimbe ceva si trebuie sa isi doreasca asta. Dvs aveti de facut doua lucruri: sa il sustineti si sa il iubiti neconditionat, indiferent de decizia pe care o ia si doi sa nu renuntati (aratati-i ca va pasa, fara insa sa va amestecati in deciziile sale mai mult decat va permite). In acelasi timp v-as mai intreba ceva: va mai framanta si alatceva in afara de greutatea sa? Ar fi si altceva in relatia dvs cu el care sa zicem ca nu functioneaza asa cum v-ati dori?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile