Login

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm o fetita de 10 ani care vomita cand trebuie sa mearga la scoala. Cred ca este vorba de un stres legat de scoala.

Terapeuti.ro 8:47am Feb 17
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua ,am o fetita de 10 ani care aproape zilnic in ultima perioada varsa dimineata cand trebuie sa mearga la scoala (varsatura nu este alimentara,este o spuma alba sau licHid alb)nu mananca nimic dimineata I-am facut analize si ecograf dr.mi-a spus ca are o gastro duodenita a urmat tratament dar dupa vacanta chiar luni cand sa plece la scoala varsatura a aparut iar.Mentionez ca in timpul zilei mananca normal si nu vomita. Am inceput sa cred ca este vorba de un stres care il are in momentul cand stie ca trebuie sa mearga la scoala.


Botezat-Antonescu Radu 8:55am Feb 17
da, poate sa fie o somatizare a anxietatii pe care o simte cand trebuie sa mearga la scoala. Ma gandesc ca se intampla ceva la scoala care sa o afecteze in acest mod. Discutati cu profesorii… psihologul scolar. Succes!

Lia Oltean 8:57am Feb 17
Dacă ați investigat și ați primit un diagnostic – care are ca factori și stresul – puteți încerca să abordați problema alături de un terapeut.

Elena Tudor 9:15am Feb 17
Ceva s-a intamplat la scoala daca are astfel de reactii vis-a-vis de ea, asa ca incearca sa afli de la fata sau din alte surse ce anume se intampla acolo, care anume este evenimentul declansator.

Cristescu Irina Alexandra 5:06pm Feb 17
Cel mai pbbil este vb de anxietate care se manifesta somatic prin varsaturi. Acest comporta!ent poate fi stopat cu ajutorul uunui terapeut comportamental care sa ii aplice o desensibilizare in legatura cu stresul pe care il resimte copilul in legatura cu gradi. Mult succes!

Mihaela Roxana 11:16pm Feb 17
Intaresc ideea commenturilor de mai sus, spunandu-va ca ar trebui sa discutati cu fetita dvs si sa incercati sa aflati care este factorul stresor fie de la scoala, fie legat de mersul catre scoala. De asemenea, ar fi util sa consultati un psiholog pentru a depista si a evalua starea psihica a fetitei. Sursele de anxietate si stres repetate si care determina manifestari somatice, pot duce atat la slabirea capacitatilor de concentrare la ore, cat si aparitia unei fobii legate de mediul respectiv. Totodata, nu neglijati si diagnosticul pus de medic si continuati tratamentul pentru aspectul acesta fiziologic. Mult succes!
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19379 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
(in categoria actuala: 2203 raspunsuri primite pentru 433 intrebari)