Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt Alma, am 14 si problema mea este ca obisnuiesc sa ma simt vinovata de fiecare data cand un copil din clasa mea este batut de un alt coleg. Daca nu intervin ma simt frustrata si fac crize.

Terapeuti.ro 7:17am May 15
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

buna,sunt Alma,am 14,problema mea este ca obisnuiesc sa ma simt vinovata de fiecare data cand un copil din clasa mea este batut de un alt coleg,nu stiu de ce,dar daca nu intervin ma simt frustrata fac crize darceilalti nu sunt ca mine.cand eram mica eram foarte impulsiva,am vrut ba chiar sa tai picioarele unui catelus din nervi daq m-a oprit mama,iar apoi ma simteam ingrozitor,acum sunt un copil care simte nevoia sa faca mult bine dar am niste iesiri foarte viólente cateodata si nu inteleg cum pot fi atat de diferita ca si cum in mindd ar exista doua persoane diferite,va róg sa imi spuneti din ce cauza sunt asa,va rog frumos?m-am saturata sa fac lucruri iar apoî sa regre!va rog!


Fanache A. Remus 7:47am May 15
este normal sa te simti vinovata daca nu intervii intr-o cearta sa ii desparti sau sa ii temperezi (e in firea umana). Insa la tine din cate zici, mai sunt si altele, cum ar fi "iesiri violente" si asta denota lipsa de autocontrol. E foarte bine ca iti pui astfel de intrebari la varsta ta, ai ocazia sa te autoanalizezi astfel si sa te autocorectezi din timp. Recomandarea mea este sa urmezi un curs de autocontrol, eventual un sport de autoaparare gen aikido/qigong unde te poti descarca de iesirile violente si pe de alta parte daca nimeresti un indrumator bun, o sa te invete si cum sa iti stapanesti autocontrolul. Desigur poti apela si la cursuri de dezvoltare personala daca crezi ca un astfel de sport nu te atrage. Tine totusi cont ca tu esti inca in formare, in functie de ce decizii iei te poti schimba in timp in bine sau in rau. Alege ce e mai bine pentru tine si experimenteaza si invata sa te autocontrolezi (astfel vei avea un atu fata de ceilalti in situatii dificile)

Doina Zamfirescu 12:24pm May 18
Discuta cu parintii tai si solicita sa vorbesti cu un psiholog. Este probabil din cauza faptului ca in acest moment nu stii cum sa gestionezi anumite emotii.Succes, se poate!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita