consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Copilul meu cel mare are 10 ani și de vreo 2-3 ani ne confruntam cu minciuna, ascunsul temelor, ascunsul rezultatelor la învățătură. Mai nou, și-a făcut prietenă și nu știu cum să-i explic ca nu e potrivita vârsta. Soțul meu lucrează în străinătate, iar când vine în țară e foarte permisiv.

Terapeuti.ro 6:44am Oct 4
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bun gasit! Am nevoie de sprijinul dvs pentru a nu.mi periclita relatia cu copilul cel mare. Are 10 ani si de vreo 2-3 ani ne confruntam cu minciuna, ascunsul temelor, ascunsul rezultatelor la invatatura.
Mai nou, si.a facut prietena si nu stiu cum sa.i explic ca nu e potrivita varsta, ca alte lucruri sunt prioritare. Mereu ii amintesc ca scoala are prioritate insa incearca sa ma fenteze sistematic. Cum sa procedez, ce carti imi recomandati sa citesc pt a tine lucrurile sub control.
Pe el si pe fratele lui ii cresc singura, tatal lor nefiind in tara. Iar daca e in tara e foarte permisiv. Recunosc ca nu am cea mai ortodoxa atitudine cand vad ca face (copilul de 11 ani) contra celor spuse de mine si tip si imi ies din minti. Va rog, ajutati.ma sa am o relatie buna cu copii.
Multumiri!


Cris Tina 7:13am Oct 4
Linistete-te , nu vei putea niciodata tine lucrurile ”sub control” … si nici nu trebuie . Copiii nu sunt proprietatea noastra si au dreptul sa-si traiasca viata asa cum vor , tot ceea ce putem face este sa fim langa ei atunci cand au nevoie . Putem sa le dam sfaturi pe care ei pot sa le urmeze sau nu , la fel de bine pot sa aleaga si sa invete din propriile greseli . Prioritatile noastre ca parinti nu coincid intodeauna cu prioritatile lor . Ca parinti putem observa ce talente si abilitati au si sa ii ajutam sa si le dezvolte, daca vor . Incepe prin a-l inuraja pentru aspectele pozitive deoarece critica constanta nu va aduce rezultatele dorite .Succes !!!

Little Djini 7:13am Oct 4
Mergeti cu ei la psihoterapie. Din pacate copii nu reactioneaza pozitiv atunci cand tipati la ei. Trebuie multa rabdare si trebuie sa gasiti o metoda de ai atrage spre invatatura. Faptul ca le spuneti ca scoala e o prioritate nu e chiar atragatoare pentru un copil.

Gianina Viditchi Csapo 7:59am Oct 4
Eu va recomand cartea "Parinti linistiti, frati fericiti" de dr Laura Marklam.
tn ceea ce priveste situatia prezentata, poate primul lucru pe care ati putea sa-l faceti ar fi sa invatati sa va gestionati propriile emotii si apoi sa lucrati la relatia dintre dumneavoastra si copil.
Daca relatia voastra e bazata pe iubire, respect si intelegere, sansele ca baiatul sa asculte sunt mai mari.
De altfel, dumneavoastra de cine ati asculta mai degraba, de cineva care se enerveaza cand ii spuneti ceva si striga pentru a isi impune punctul de vedere sau de cineva calm, care va asculta fara sa judece si va intelege?
Felicitari ca ati cerut ajutor. Puteti alege o sedinta gratuita cu un psiholog, psihoterapeut, consilier.
Mult succes.

Marilena Popa 8:20am Oct 4
Ca sa puteti sa aveti o relatie buna cu ei, iar ei sa aiba o dezvoltare armonioasa, cheia este la dumneavoastra, care sunteti adultul. Mergeti si vorbiti cu un psiholog, povestiti-i intreaga istorie a familiei si abia apoi va poate da un sfat pertinent. Cartile sunt scrise la modul general, e greu de dat o recomandare fara sa stii "dedesubturile" problemei.

Agota Toth 10:07am Oct 4
Este o perioada mai dificila. Copii incep sa isi formeze identitatea lor, pun""la incercare" pe adultii deobicei pe parintii. Este nevoie sa fiti consecventa. ; ceea ce nu este usor. Daca doriti puteti sa ma cautati in privat.

Soare Fericire 12:24pm Oct 4
eu va recomand cu drag, spre cunoastere si spre folos http://www.eusunt.ro/carte-Sustine-constient-adolescenta~3962/ si vizionarea nui video, in acelasi sens ! https://www.youtube.com/watch?v=nnl5H0HhHTI VA doresc succes !

Soare Fericire 12:33pm Oct 4
si inca ceva, NU cautati vina in copil, copilul este ceea ce noi parintii il facem sa fie. Cand va enervati pe el, defapt va enervati pe neputinta Dvs in comunicarea cu el. Este bine ca vreti sa va informati in acest sens ! Succes !

Adriana Buda 11:10pm Oct 4
Cand copilul minte inseamna ca nu are incredere in parintele lui, dar nici nu vrea sa piarda iubirea parintelui. Probabil ca nu se simte protejat afectiv si acceptat cu greselile lui.Sa nu uitam ca gresim cu totii, indiferent de varsta.Este vorba de multe frustrare si furie, este felul lui de a-si manifesta revolta ca tatal sau nu este langa el , ca nu se simte respectat ( dvs. spuneti ori folositi uneori metode neortodoxe), mai ales ca este in faza de pre-adolescenta si isi doreste sa aiba drepturi de adult, dar responsabilitati de copil. Faptul ca doriti sa va informati din carti este un lucru bun, dar cred ar fi mult mai util daca ati merge amandoi la un psihoterapeut.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile