Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 18 ani si cand nu sunt cu prietena mea, mi-e frica de faptul ca o sa ma insele, am doar gandul asta in cap, ma face sa innebunesc, uneori incep sa-mi dau palme peste fata, iar uneori sa ma lovesc cu pumnul, si tot repet “NU” in capul meu.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Salut. Am 18 ani si am o problema, cand nu sunt cu prietena mea mi-e frica de faptul ca o sa ma insele, am doar gandul asta in cap, ma face sa innebunesc, uneori incep sa-mi dau palme peste fata iar uneori sa ma lovesc cu pumnul, si tot repet “NU” in capul meu si nici nu stiu de ce, ma afecteaza foarte mult deoarece mereu sunt nervos si am un sentiment mare de anxietate. Din aceasta cauza nu mai pot gandi bine, gen mi se repeta aceeasi scena in cap la nesfarsit, nu mai pot sa scot nimic la capat. Chiar nu stiu ce sa fac.

Perioada in care te aflii tu este una dificila, foarte sensibila si predispusa la anumite psihoze. Nu sta, mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere pentru un consult la un psihiatru.
din ce ne-ai scris lipsesc destul de multe informatii personale macar din ultimul an de viata, relatia cu familia, relatia cu fetele, etc. . La fel te incurajez si eu sa mergi sa discuti in amanunt cu un psiholog cliniciat sau un psihiatru, macar sa vezi teoretic pana unde se intinde psihicul tau. Succes!
 1
O iubesti mult?
Iubeste-o neconditionat, iubirea se daruieste.
Gandeste-te mult la asta.
Daca iubesti o pasare, nu o tii in colivie, o lasi sa zboare.
Daca te iubeste va veni la tine si fara sa-ti creezi starea asta de tensiune, tensiune ce se regaseste si in intalnirile voastre, gandeste-te ca nu esti proprietarul ei, iar ea nu iti este sclava.
Daca nu ai incredere in ea, posibil sa nu ai incredere in propriile abilitati de a o recuceri.
Daca te insala inseamna ca nu te-a iubit deloc sau si-a dat seama ca o astfel de relatie pe neincredere nu dureaza.
Si nu uita o femeie trebuie iubita si recucerita in fiecare zi!
 1
E o FRICA, o anxietate pe care nu ai fost invatat sa o gestionezi. Totul se invata, chiar daca nu se preda la scoala! Pune mana pe carte/internet, si citeste cat mai mult despre problema ta. Gelozia nu e o stare dorita, ci o tulburare de comportament. Care se poate corecta numai prin INVATAREA unui comportament potrivit de gestionare a situatiilor.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita