Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un loc de munca nu foarte bine platit. Sunt la inceput si nici n-am experienta multa. As vrea sa fiu multumita, sa lupt, sa inteleg ca trebuie sa incep de jos ca sa ajung sus, ca sa pot avea apoi pretentii. Ma solicita fizic foarte mult…

Terapeuti.ro 7:16am May 15
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua! Am un "loc" de munca care nu e platit bine. Sunt la inceput si nici n am experienta multa. As vrea sa fiu multumita, sa lupt, sa inteleg ca trebuie sa incep de jos ca sa ajung sus, ca sa pot avea apoi pretentii. Ma solicita fizic foarte mult dar nu vreau sa ma dau batuta. As vrea niste sfaturi sa fiu mai rationala, mai ambitioasa si mai optimista.Multumesc!


Fanache A. Remus 7:53am May 15
Fiind la inceput, nici nu prea ai ce face, stai cateva luni sa capeti experienta apoi cand crezi ca ai invatat destul de la firma respectiva cauta altceva care iti place si transfera-te. Sunt destule locuri de munca, desigur nu peste tot e ok, la unele dai si de "sefi" dusi cu capul (sau afemeiati), dar nu ai de unde sa stii pana nu incerci. Trebuie totusi sa te gandesti ce anume vrei, un job linistit dar cu salariu mic, sau un job mai stresant dar cu salariu mare? Probabil niste cursuri de dezvoltare persoanala ti-ar deschide niste perspective noi legate de ce anume vrei de la tine, poate ar trebui sa vezi ce poti face in privinta asta.

Gabriela Iftode 9:31am May 15
Cred ca ti-ar fi util sa-ti "traduci" tie ce inseamna "sa ajungi sus" . Un loc de munca mai bine platit, o pozitie sociala inalta, o firma a ta etc. E important sa-ti propui niste teluri spre care sa te indrepti….ele iti vor da motivatia sa treci peste lucrurile mai putin placute din prezent. Poate e necesar sa -ti completezi studiile ca sa ajungi la pozitia dorita in viitor, dar totul se face pas cu pas : intai e necesar sa stii unde vrei sa ajungi, apoi ce pasi sunt necesari pentru a ajunge acolo (asa cum iti imaginezi tu acum, nu e musai sa fie acelasi traseu facut de altii).

Adelina Adaline Ioana 11:15pm May 15
A te solicita fizic poate inseamna multe. Daca faci munca fizica atunci inteleg ca nu e poate ce iti doresti insa daca e vorba de obisnuirea cu programul, poate iti prind bine cateva luni ca sa intri in ritm. Ideea e asa, job-ul ideal nu si bine platit nu vine singur. Trebuie sa cauti luni de zile si sa aplici. ca sa ai succes poti aplica undeva intre 6 luni, un an, un an si ceva. Deci dureaza. Cat despre dezvoltarea ta personala: cauta partea pozitiva si gandeste-te ce skilluri ai invatat, ce ai imbunatatit din fiecare experienta. Cand gasesti un job de vis (dupa multe aplicari) motiveaza-te sa transpui la locul de munca tot ce poti da si ai mai bun. Niste carti de psihologie despre progresul la locul de munca ti-ar pinde bine. Sunt lectua usoara. Nu uita sa te odihnesti si sa nu uiti de pasiuni si hobby-uri. Un angajat sau un patron neodihnit si plictisit care nu a mai iesit la pescuit sau la dansat de mult timp nu va putea da ce are mai bun daca nu are grija sa cultive ce are mai bun prin recreere. ;) Deci ia-ri niste carti de dezvoltare personala (sunt in librarii) si gasesti acolo strategii de punere in valoare si de cizelare a ta spre o persoana mai implinita.

Adelina Adaline Ioana 11:18pm May 15
Ah si fa-ti un plan de cariera insa ai grija sa nu fie rigid. Gndeste-te in pasi si in reusite mici nu in marea lovitura in care devii brusc milionar. Fa-ti un plan de atac, lucreaza la cv, aduna experienta, intreaba ceilalti angati. De multe ori desi ne astepam sa lucram si sa promovam intr-un domeniu ajungem sa detinem un post bun si avantajos unde nu ne asteptam. :) Deci planul de cariera trebuie sa fie larg, aerisit si nu rigit. Pune-ti obiective pe termen scurt, pe termen lung si obiecive didactice: documenteaza-te si tu din carti si de pe net. Cand atingi cate unul recompenseaza-te ;) succes

Mihaela Nemtanu 6:36am May 16
Iti recomand sa faci zilnic afirmatia: "Sunt dintotdeauna la serviciul cel mai potrivit pentru mine, din toate punctele de vedere".Aceasta afirmatie spusa din toata inima, conform legii rezonantei, va atrage in viata ta noi oportunitati conforme cu aceasta dorinta.Spor la lucru!

Doina Zamfirescu 11:57am May 18
Din cate inteleg va lipseste motivatia. Iar aceasta este in functie de ce anume va doriti. Opriti-va si cercetati in dvs. ce anume vreti si apoi va veti putea mobiliza sa obtineti acel lucru. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita