implant dentar fast and fixed consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un bebelus de aproape 2 ani pe care il suspectez de autism, principala problema fiind deficitul de atentie. Nu spune niciun cuvant, nu imita, nu executa comenzi, nu raspunde la nume. Am fost la neurologi si psihologi, dar toti imi spun ca este prea mic pentru a fi diagnosticat.

Terapeuti.ro 8:06am Jan 19
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Am in bebelus de 1 an si 11 luni pe care il suspected de autism. Din ce am citit pe toate site-urile despre aceasta team sunt multe aspecte care coincide, principala problems fiind deficitul de atentie. Pana in present nu spune nici in cuvant,nu imita,nu executa comenzi,nu raspunde la nume,nu face pa,nu vrea la olita. Are momente cand ma intelege,me jucam bau-bau say cip-cirip, mananca singur diverse(pufuleti,fructe),stie sa bea din pahar singur. Sunt foarte ingrijorata si m-ar interest daca se poate un diagnostic sau e prea mic, macar pentru a putea incepe a face terapiile necesare. Va mentionez ca am mai fost la neurologi,psihologi dar toti imi spun can este prea mic pentru a diagnostica.


Botezat-Antonescu Radu 8:58am Jan 19
puteti incerca un centru specializat pe autism. Sau inainte un logoped? Succes!

Lia Oltean 9:02am Jan 19
Dezvoltarea copiilor nu e liniară, unele achiziții apar mai repede decât altele, însă va pot înțelege îngrijorarea. Diagnosticarea tulburărilor din spectrul autist se face într-adevăr pe la 3 anișori cel mai repede, din câte știu eu, dar exista factori pe care sa îi luați în considerare și înainte de aceasta vârstă. Puteti încerca la un centru specializat în aceasta problemă, pentru o evaluare, așa cum a sugerat colegul. În privința logopediei, din cunoștințele mele, e nevoie sa așteptați pana mai creste (4 ani).

Doina Zamfirescu 2:22pm Jan 19
Consultati mai intai un logoped si apoi daca este cazul apelati la un centru specializat in autism. Cat de curand.

Mihaela Roxana 10:12pm Jan 19
Poate ar trebui sa mergeti si la ORL cu el, pentru un consult, ca sa evitati si probleme de auz. De cele mai multe ori, in cazurile de copii suspectati cu autism, se intampla urmatoarea situatie: copilul pana la 2 anisori-3 anisori achizitioneaza aspecte legate de comunicare, socializare etc si pare ca se dezvolta normal, dupa care apar brusc comportamente care denota regresia (numai utilizeaza cuvintele pe care le invatase, nu mai poate achizitiona altele noi, nu mai interactioneaza asa de bine cu ingrijitorii- mama, tata etc, si se mai pot adauga si tulburari in rutina pe care o avea pana atunci). Dupa ORL ar fi indicat sa mergeti si la un psihiatru de copii (ar fi de preferat ca acest psihiatru sa colaboreze si cu un psiholog pentru o evaluare cat mai completa) pentru un raspuns mai clarificator. Nu stiu din ce oras sunteti, dar cel putin aici, in Bucuresti, va pot recomanda doua dne psihiatru destul de experimentate pe tulburari din spectrul autismului. Numai bine!

Melinda Viman 1:55pm Jan 21
Copilul meu a fost diagnosticat la 1 an si 8 luni.Mergeti la o evaluare.Nu pierdeti nimic.Daca se confirma,va apucati rapid de treaba.Timpul este cel mai mare dusman.Doamne ajuta sa fie bine !

Psihoterapeut Diana Zanfir 7:31pm Jan 21
Sunt copii diagnosticati pana in doi ani. Cu cat mai repede, cu atat recuperarea este mai buna pt ca neuroplasticitatea creierului este mult mai buna. Imi scrieti pe privat daca vreti sa va recomand un centru bun. Mai bn ii faceti o evaluare si va infirma diagnosticul decat sa pierdeti timp pretios in recuperare in cazul in care s-ar fi confirmat.

Madalina Grecu 8:41pm Jan 21
Și fetita mea tot la 1 an și 8 luni a primit diagnosticul ,nu pierde timpul,cu cât pui mai repede un diagnostic corect cresc și șansele de recuperare..

Lucia Teleman 9:16pm Jan 21
Nu este mic , Mergeti la o evaluare nu la logoped . Si fiul meu a fost diagnosticat la 1 an si 7 luni


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile