Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ma numesc Larisa, am 20 de ani si o relatie la distanta, deoarece eu sunt cu facultatea in alt oras. Cand suntem unul langa altul totul merge bine, dar avem o problema cand suntem la distanta. Ne certam din lucruri marunte iar el, de fiecare data cand nu ii convine ceva, ma ignora sau dramatizeaza.

Terapeuti RO 2:55pm Mar 13
Mesaj:
Buna ziua! Ma numesc Larisa,am 20 de ani si sunt studenta. Am o relatie de 5 luni cu un baiat. Suntem amandoi din acelasi oras insa aceasta relatie e la distanta oarecum deoarece eu sunt cu facultatea in alt oras.Ne vedem doar in weekend-uri. El imi spune ca vrea sa formeze o familie cu mine dupa ce termin facultatea,m-a prezentat parintilor iar lucrurile acestea ma fac sa cred in ceva serios. Cand suntem unul langa altul,totul merge bine dar avem o problema cand suntem la distanta. Ne certam din lucruri marunte iar el de fiecare data cand nu ii convine ceva, ma ignora sau dramatizeaza. Stie ca ma deranjeaza acest lucru dar tot o face.De exemplu,de cateva zile si-a deschis o cafenea si e ocupat cu actele iar eu sunt cu facultatea.Am vorbit foarte rar si i-am spus “tu cam uiti de mine”. De aici a pornit o cearta pe motivul ca nu il inteleg. Am vorbit la telefon foarte putin despre asta si mi-a inchis telefonul in fata zicand ca nu are chef de cearta. I-am scris “chiar nu merit sa te porti asa.Nici nu te mai caut.Credeam ca te-ai schimbat dar cum te enervezi putin,cum te porti cu mine urat.Imi dai de gandit” asta fiind aseara la ora 21:00..De atunci nu mi-a mai scris nimic..nu mai pot suporta ignorul.mi-e frica sa nu ne indepartam in felul asta.Mi-as dori sa rezolvam fiecare neintelegere prin comunicare dar tot asa procedeaza. Nu stiu cum sa il fac sa isi schimbe comportamentul, sa nu ma mai ignore. Sa ii scriu tot eu sau sa astept sa ma caute? a trecut o zi si simt ca o iau razna. Ignorul, indiferenta ma ranesc cel mai tare. As vrea un sfat,va rog! Multumesc!

Pirvan Marinela 3:01pm Mar 13
Pentru ca stie ce anume te face sa suferi, procedeaza in acest fel.Daca intradevar vrea o relatie cu tine te va cauta .

Psiholog Porea Elena 3:11pm Mar 13
Tu iti doresti sa comuneci dar nu reusiti. E important sa comunici astfel incat el sa nu simta nevoia sa fuga. Pentru ca astfel nu veti reusi sa ramaneti intr-o relatie sanatoasa. Ce il face sa fuga? Critica! Judecata! (,,Tu cum uiti de mine”)Poti incerca sa-i transmiti ceea ce simti fara sa-l invinovatesti si va proceda si el asa si astfel ve-ti comunica.Se vede clar ca ai inteles ca era ocupat cu cafeneaua, totusi i-ai platit polita.

Lavinia Budescu 9:59pm Mar 13
eu cred ca intr-o relatie nu poti sa fii constant fata de partener, egal… intradevar uneori esti cu gandul la rezolvarea problemelor, alteori incerci sa creezi momente de intimitate si totusi, reprosurile mai mult sa mi putin voalate nu sunt critica.. daca vrea construiasca ceva impreuna cu tine, trebuie sa-ti povesteasca, sa impartaseasca cu tine ce face…altfel e o jumatate de relatie…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita