implant dentar fast and fixed

Login

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm o fetita ce scrasneste prin somn de cand a inceput gradinita.

Terapeuti RO 10:49am Jan 16
Mesaj:
Buna ziua! Am o fetita ce scrasneste prin somn de cand a inceput gradinita. Azi cand sa ies pe usa a racnit cat a tinut-o gura mama nu ma lasa la grupa mov! Ce intrebari sa-i pun sa aflu de ce nu-i place??? Are 5 ani si 10 luni si e la clasa pregatitoare. In grupa ei ii place si vrea sa nu o schimb de la gradinita dar cand se aduna martea si joia la grupa mov pt pregatiri de scoala mereu plange din sept continuu(specific ca fac cu o alta educatoare si copii adunati din toate grupele de gradinita)…si azi a pus capac!!! De la inceput mi-a zis ca nu-i place da ce sa fac???in fiecare dim ma intreba daca tre sa mearga la grupa mov??si sa nu o duc… si de cate ori isi aduce aminte imi zice ca nu-i place si sa nu o mai duc.- plang si eu pe langa ea in fiecare marti si joi si ma simt fara puteri!!!! Va multumesc!!!

Ioana Monica Ciolan 11:00am Jan 16
cred ca este necesar sa investigati ce anume nu ii place la grupa mov. sau poate este ceva ce o sperie? sau poate vren coleg/colega o deranjeaza? initiati intr-o zi o activitate acasa impreuna si aduceti in discutie subiectul asta. expuneti motivele pentru care este bine sa mearga la grupa mov (ca sa ii fie mai usor la scoala) si lasati-o sa-si exprime nemultumirile. in plus nu stiu daca la gradinita respectiva aveti acces la un psiholog care sa investigheze aceasta situatie.

Carmen Ontanu 12:05pm Jan 16
Rugati fetita sa va faca un desen cu grupa mov. Poate asa veti vedea ce o sperie.

Mirka Balaci 1:21pm Jan 16
de acord cu colegele de mai sus. pe langa asta v-as sugera sa evitati intrebarea de ce (de obicei copiii nu stiu sa raspunda la asta); intrebati-o ce anume nu ii place la acea grupa si incercati sa-i recunoasteti sentimentele, oricare ar fi acestea, sa-i spuneti ca o intelegeti si apoi va orientati in functie de raspuns.

Delia Craciun Cormos 7:08am Jan 18
eu v-as mai recomanda sa nu intrati in panica atunci cand fetita incepe sa planga sau sa urle. sa o lasati sa se linisteasca, nicidecum sa nu plangeti alaturi de ea si sa va vada neajutorata. dupa ce se linisteste incurajati-o si aratat-i avantajele pregatirii pentru scoala, cu rabdare, cu povesti si cu intelegere. nu e corect sa ii spuneti ca nu are motive sa fie suparata, nu trebuie sa ii inhibati durerea. e bine sa se simta inteleasa, nu contrazisa si apoi incurajata cand ii este frica. pot opina ca acolo, la grupa mov a intampinat niste dificultati sau a sintit ca e depasita de cerintele educatoarelor si frica de esec o determina sa nu mai vrea sa mearga acolo. sa ne tineti la curent cu evolutia lucrurilor. numai bine!

Emanuel Prichici 7:43pm Jan 20
doamna este foarte simplu: copilul va spune foarte clar care este baiul: schimbati grupa/educatoarea si de ce nu si gradinita. nu va mai lasati copilul sa sufere din comoditate.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile