consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani si sunt o persoana introvertita, care nu spune ceea ce simte. Anul acesta am intalnit o fata, care mi-a devenit colega de banca si mai apoi foarte buna prietena. Ii sunt alaturi in tot ce face, in toate “dezamagirile” ei din dragoste, fara ca ea sa stie cat de mult sufar pentru ca nu impartaseste aceleasi sentimente de iubire ca mine.

Terapeuti.ro 8:45am Jun 11
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna dimineata. Sunt baiat, am 16 ani si sunt clasa a IX-a. De obicei, o persoana introvertita, care nu spune ceea ce simte. Anul acesta lucrurile s-au mai schimbat pentru ca am intalnit o fata, care mi-a devenit colega de banca si mai apoi foarte buna prietena. Am inceput sa vorbim foarte mult si asa am devenit "dependent" de ea si de atentia ei. Ea nu impartaseste aceleasi sentimente de iubire ca si mine. Eu ii sunt alaturi in tot ce face, in toate "dezamagirile" ei din dragoste, fara ca ea sa stie cat de mult sufar eu. Problema este ca aceasta relatie de prietenie nu este la fel mereu in sensul ca apar diferite persoane pentru care ea "ma lasa", iar cand incep sa ma obisnuiesc fara eea, reapare si strica tot. Nu ii pot refuza nimic si este cea mai mare slabiciune a mea. Cand nu o bag in seama mai mult timp tocmai pentru ca vreau a ma detasez de aceasta situatie, are grija sa mi capteze atentia. I-am facut si diferite cadouri la ahnumite ocazii, dar pe zi ce teece parca devine mai nepasatoare. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Ce ar trebui sa fac? Trebuie sa specific ca din aceasta cauza ma simt foarte trist si singur. De multe ori nu am chef decat sa plang.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:11am Jun 11
iti pot intelege suferinta si as dori sa te incurajez sa ‘risti’ a fi cu adevarat sincer, fata de ea… sa ii spui tot ce ai pe suflet asa cum ne-ai scris noua, dupa care decideti impreuna cum continua relatia voastra. Daca ea nu este disponibila emotional atunci nu o putem forta, insa ar fi de dorit sa va puneti limitele de rigoare. Succes!

Alex Glazy 10:54am Jun 11
incearca sa nu te pui la dispozitia ei total.Adica poarta-te cu ea exact cum se poarta ea cu tine, bag-o in seama cand ai tu chef, nu cand are ea, relationeaza cu ea in oglinda.Aceasta te-a atras pe tine , iar in aceasta ecuatie a atractiei este implicat si comportamentul ei fata de tine, ce ti-a zdruncinat mintea, ce,te-a intrigat.Oamenii sunt atrasi de persoanele care se joaca cu emotiile lor.Ei bine, nu ai nimic de pierdut daca faci si tu asa.Este dureros momentul in care tie iti place de ea, si la o vezi cu vreunul care stii ca n-o apreciaza la fel ca tine, prin urmare acela probabil ca este in situatia ei, iar ea in a ta, deci pune-te cumva tu in situatia unuia de care stii ca ea ar fi atrasa, ca doar o cunosti.Incearca pe cat posibil sa te distrezi cu ea, dar sa nu-i dai impresia ca vrei ceva de la relatia voastra , nu pune nici un fel de presiune.Ai nevoie sa domini in sfera limbajului nonverbal, privind-o in ochi, capul sa nu fie plecat, pozitie dreapta,a corpului, si orice aberatie ai spune, fa-o hotarat!Pe fete nu le intereseaza neaparat continutul a ceea ce spui, cat limbajul nonverbal.Cand prinzi ocazia , atinge-o scurt,asta pentru a se obisnui cu tine.N-o atinge vulgar, sau in modul in care vrei s-o gadili, si-i fracturezi vreo coasta, ci doar asa ca si cum s-o faci atenta la ceva, sau cand o vezi concentrata , s-o surprinzi.Vezi tu ce faci, eu ti-am dat doar cateva sugestii.Oricum la aceste varste fetele cauta senzationalul, spontanul, nicidecum monotonia, asa ca nu fii monoton.

Gociu Bogdan Ionut 4:01pm Jun 11
Ceea ce trebuie sa faci este sa fii sincer cu ea. Abia atunci când ii vei spune ce simți pentru ea vei ști ce fel de relație vei avea cu ea.

Cristina Cristea 8:55pm Jun 11
Ieși din zona de confort și vorbește cu ea sincer și deschis. Comunicarea a rezolvat multe probleme. Altfel, o să va tot învârtiți în jurul cozii.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile