consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 14 ani si mama mea nu imi da voie sa ies din casa ca sa ma intalnesc cu prietenele mele, spunand ca inca nu sunt pregatita sa ma descurc de una singura. In fiecare zi cand ies in oras DOAR CU EA (cu mama) vad grupuri de adolescenti care ies si vorbesc, iar eu ma intristez.

Terapeuti.ro 7:28am Sep 7
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna,am 14 ani si mama mea nu imi da voie sa ies din casa, ca sa ma intalnesc cu prietenele mele spunand ca nu ma descurc si inca nu sunt pregatita sa ma descurc de una singura.in fiecare zi cand ies in oras DOAR CU EA(cu mama) vad grupuri de adolescenti care ies si vorbesc iar eu cand îi vad ma intristez pt ca eu nu pot sa ies decat cu mama.iar cand o intreb daca pot sa merg cu o prietena imi spune ca sunt nebuna adica de ce am intrebat asa ceva ca raspunsul ei tot nu ramane si de ce I cer asta.cum as putea sa i demonstrez mamei ca ma pot descurca? Si ce sa fac in situatia asta?


Lia Oltean 8:41am Sep 7
Îmi imaginez ca Îți este greu într-o astfel de situație în care nevoile tale nu sunt înțelese de mama. Încearcă să îi explici ce ți-ai dori de la ea, evitând sa o acuzi (chiar dacă e greu), și expunandu-i felul în care te simți atunci când ea nu te asculta. Discuta și cu tatăl tău, în măsura în care e posibil. Dacă nu reușiți sa gestionați situația, sugerează-i sa mergeți împreună, ca familie, la un psihoterapeut împreună cu care sa învățați sa respectați reciproc propriile nevoi. Caută sprijin și din partea consilierului școlar.

Maria Pleșca Psiholog 7:52pm Sep 7
Poate ar fi util să o întrebi pe mama ta care sunt temerile ei.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile