consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 19 ani si o agresivitate excesiva. Ma infurii de la orice. Simt mereu nevoia sa lovesc in ceva. Tata consuma alcool si ne batea pe toate, mama s-a recasatorit, dar si omul acela ma batea foarte tare, ma trantea la pamant si a ma lovea cu picioarele si pumnii.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Salut ,am 19 ani si am si eu o problema ,cam greu m-am decis sa scriu din motiv sa nu fiu judecata, insa am nevoie de ajutor,cit de cit de o sustinere morala.Am observat ultima vreme o agresivitate excesiva din partea mea ,pe zi ce trece e tot mai mare ,ma infurii de la orice si cel mai rau e ca pot sa imi rasfring toata agresvitatea mea pe cei apropiati.Simt mereu nevoia sa lovesc in ceva doar asa ma descarc,pina acum obisnuiam sa pling insa cu timpul s-au schimbat lucrurile.Relatiile cu mama sunt foarte rele ,nu trece o zi fara cearta,eu ma starui sa tac, sa cedez, insa ea ma provoaca,poate sa ajunga si pina la stadia de a ma lovi.Sustinere practic nu am de la nimeni ,mama chiar si cind imi da sfaturi o face cu un ton ridicat,ba chiar tipa, spunind cas proasta,si ca o inervez.
Copilaria mea nu a fost una din cele mai frumoase,tata consuma alcool cam des si ne batea pe toate,mama sa despartit si s-a recasatorit cu altcineva ,omul ala la fel ma batea foarte tare ,ajungea si pina la aia de a ma trinti jos la pamint si a ma lovi cu picioarele si pumnii.A durat cam 13 ani ,13 ani de violenta fizica si morala ,am reusit sa scap insa nu s-a terminat ,am consecinte grave ,mai ales la capitolul sistemului nervos,precum am mai spus sunt foarte nervoasa si cel mai strasnic, ma transform in persoanele care imi provocau durere,nu vreau sa fiu asa ,n-o sa pot nimic in viata asta sa am ,nici familie nici o profesie, nimic.Am primit si un curs de lecuire ,la inceput ma ajutat, mai apoi nu,nu are sens sa mai hranesc organismul cu medicamente daca problema consta in psihica mea,e hranita de ani buni cu cuvinte urite si negative,sunt un om cu ginduri triste si urite. Am un haos in interior ,nu stiu unde sa apuc si cum sa procedez ,eu vreau doar sa fiu fericita si
sanatoasa ,anume psihologic ,si cel mai strasnic ca eu imi dau seama in cine ma transform, insa nimic nu pot schimba, totul vine de la sine,atit de tare m-am inceput a uri ca aveam ginduri de sinucidere,va rog ajutatima ,…daca se poate fara comentarii urite sau jignitoare,sunt foarte confuza ,simt ca ma pierd ,ma tem ca totul s-ar putea termina foarte trist.

Am citit cu atentie tot ce ai scris. Este pacat ca se intampla asa ceva. Imi pare rau pentru experientele tale din copilarie: tatal alcoolic, mama neputincioasa, bataile si tristetea din sufletul tau. Stiu ca e greu si ca esti debusolata, dar vad o parte in tine care are putere si vrea sa schimbe situatia urata in care se afla. Ai pe cineva mai bland care te poate sprijini? O bunica, o vecina, o profesoara? Psiholog scolar? Din cate descrii, probabil ca te-ar ajuta si un tratament psihiatric. Nu stiu cum este in Republica Moldova (?), pe-aici iti putem zice noi. Apoi, te-ar ajuta sa incepi o psihoterapie. Daca nu ai cum in zona ta, scrie-mi si gasim o solutie. Sa stii ca am incredere ca vei reusi sa te refaci!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile