consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 26 de ani si o relatie cu un baiat de 20 de ani. Parintii mei nu sunt deloc de acord cu aceasta relatie, din cauza diferentei de varsta, si imi cer sa ma despart de el, iar eu nu imi doresc asta.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Sunt Ana. Am 26 de ani si de cateva luni am inceput o relatie cu un baiat de 20 de ani. Acum cateva zile le-am spus parintilor mei varsta lui si nu sunt deloc de acord cu aceasta relatie si imi cer sa ma despart de el iar eu nu imi doresc asta. Mama este cea care este mai inversunata si nu intelege ca doresc sa continui aceasta relatie. Crede ca din cauza diferentei de varsta voi suferii dar de asemenea se gandeste si la ce ar spune lumea. Tin sa mentionez ca am si un frate de 19 ani si de asta e si mai suparata. De cateva zile ma ignora complet si nu stiu ce sa fac. Ma doare ca sunt certata cu parintii mei insa nu vreau nici sa renunt la relatia mea doar pentru ca asa vor ei. Ce sfat imi puteti da?

intre mine si tanarul meu iubit este o diferenta de 28 de ani…si totul e ok…
 1
in final, sunteti amandoi majori si hotarati singuri ‘ce si cum’. Nu putem opri oameni din a gandi intr-un anumit fel despre ceva sau cineva, trebuie sa se convinga singuri. Relatia in care o femeie este mai mare decat barbatul este atipica chiar daca sunt doar 6 ani diferenta (de 28 nici nu mai zic); poate ii este dificil mamei sa te vada impreuna cu un baiat care ti-ar putea fi frate, insa asta este dificultatea ei, nu a voastra. Singura persoana care poate lua o decizie esti tu. Succes!
 2
Este foarte dureros ca tocmai din partea mamei vine aceasta pedeapsa pentru alegerile tale (“daca ma asculti, te vad; daca nu ma asculti, devii invizibila.”) Mama ta greseste cand te accepta doar conditionat. Asta este adevarul, chiar daca este crud… Tu ai dreptul la alegerile tale si inclusiv la greseli, e viata ta si o traiesti pentru tine, nu pentru parinti. Transmite-i te rog cu toata dragostea ca de la ea ca mama astepti dragoste neconditionata. Poate se da pe brazda. Ai rabdare un timp. Dar daca nu se da pe brazda, ofera-ti singura dragostea si acceptarea neconditionata de care ai nevoie.
 4
Ma întreb cym te simți tu cu aceasta diferența de vârstă ? Care a fost nevoia ta de a împărtăși acest lucru cu părinții tăi?
 2
Bună. Intreab-o și tu: ce e mai bine: un băiat de aceeași vârstă cu mine dar cu care nu mă inţeleg sau cu el – iubitul meu – cu care mă inţeleg? Decât in certuri cu unul de aceeași vârstă, mai bine iubire cu un băiat mai mic. Decide ce e mai bine pt tine, căci tu vei trăi lângă el, nu mama ta.
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed