Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ma obsedeaza gandul ca fetita mea ar putea muri. De unde provine aceasta teama?

Terapeuti RO 7:06am Oct 10
Mesaj:
Ma numesc Daniela Bucur. Am 42 ani si o fetita de 8 ani. De cand am nascut-o am momente in care, in gand, mi se instaleaza teama ca i se poate intampla ceva rau, teama de moarte.Sentimentul devine uneori foarte puternic si obsedant. Incerc sa nu-i transmit din puterea acestui gand si sa gandesc pozitiv.
De unde provine acesta teama? Ce ma sfatuiti sa fac?

Denisa Popescu 8:27am Oct 10
este foarte important ca vreti sa va menajati fiica de astfel de trairi. eu va recomand sa vedeti un terapeut. in timpul intalnirilor isi va putea da seama ce a generat anxietatea dumneavoastra si va sti cum sa va ajute.

Catalin Lazar 8:50am Oct 10
O opinie…, poate fi vorba de o culpabilitate personala legata de aparitia copilului disimulata printr-un mecanism de aparare in aceasta teama ca i s-ar putea intampla ceva rau. Este un raspuns destul de delicat de oferit, invit la abordarea subiectului cu un terapeut cu ajutorul caruia sa descoperiti adevarul emotional ce sta la baza aparitiei acestor ganduri.

Manuela Nicolae 9:57am Oct 10
Sunt emotii normale, aparute poate din dorinta de a fi o mama perfecta pentru fetita dvs. Dar pentru ca in cazul dvs. au o intensitate suparatoare, e bine sa discutati situatia dvs. cu un psihoterapeut. De asemenea, va recomand sa cititi literatura de specialitate de Francoise Dolto si D. Winnicott, in care se face referire la relatia mama-copil.

Roxana Mihailescu 11:03am Oct 10
Sau poate ca e vorba de teama proprie de abandon, singuratate, chiar moarte. Va felicit pentru intentia de a cauta ajutor si va recomand psihoterapie. Asa veti afla de unde provine teama intensa pe care o traiti. Fiindca oricat v-ati stradui sa o protejati, copilul va ajunge in contact cu anxietatea Dvs chiar fara sa inteleaga despre ce e.

Cristiana Alexandra Levitchi 12:20pm Oct 10
Sint multe lucruri care intervin cind apare un copil pe lume – orice schimbare inseamna o pierdere de statut anterior – trecerea de la femeie la mama. Aceste schimbari au nevoie de a fi integrate. Este nevoie de investigat contextul si viata pe care o duceti si pe care ati avut-o pina acum. Este important de investigat relatia cu parintii dvs si cu mama mai ales. Cind o femeie devine mama – toate emotiile (si poate unele chestiuni traumatice) legate de propria copilarie o pot inunda. Aveti nevoie de sustinere asa cum are si copilul dvs. Daca dvs sinteti bine si copilul va fi. Va recomand sa mergeti la psihoterapie – de preferat umanista (analiza tranzactionala, psihoterapie adleriana, psihanaliza).

Catalin Lazar 12:26pm Oct 10
Psihanaliza e incadrata la umaniste? Umanistele au aparut (si) ca reactie la psihanaliza :P

Cristiana Alexandra Levitchi 12:30pm Oct 10
da – eu asa o consider – din ea si-au luat seva majoritatea terap umaniste

Cristiana Alexandra Levitchi 12:32pm Oct 10
eu nu consider doar rogersiana – umanista

Mandoc Florentina Isabella 12:44pm Oct 10
va recomand psihoterapie. nasterea putea fi declansator pentru o angoasa/conflict preexistent ori traumatica in sine. EMDR ar putea fi indicat.

Rogozeanu Elena 7:18am Oct 17
ocd (tuluburare obsesiv compulsiva..?asa este mama mea cu mine si acum crede ca mereu mi se va intampla ceva rau .ii veti face viata un calvar fiicei d voatre daca nu veti avea incredere ca psihoterapia este o solutie.

Toma Denissa 12:38pm Oct 17
psihoterapie. v-ar putea ajuta sa identificati de unde va vine sentimentul de teama si cum sa gestionati cat mai binesituatiile in care simtiti asta.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita