consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Iubitul meu pastra legatura cu fosta prietena, ceea ce ma deranja enorm. Aveam suspiciuni si drept razbunare l-am inselat (fara relatii sexuale). Acum este extrem de gelos si nu imi ofera deloc libertate.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua! De aproximativ un an de zile am inceput o relatie cu actualul meu iubit. Tin sa mentionez ca la inceputul relatiei,nici eu,nici el nu am fost implicati total,totul rezumandu-se la o amicitie,insa,in ochii celorlalti noi eram impreuna.Iubitul meu pastra legatura cu fosta lui prietena,ceea ce ma deranja enorm.Desi sustinea ca nu a fost nimic intre ei,aveam suspiciuni,deoarece ei ii acorda o mai mare importanta decat mie,ba chiar a si vizitat-o.Drept razbunare,am ales sa fac si eu acelasi lucru,insa sub alta forma.Recunosc,mi-am inselat iubitul(fara relatii sexuale),insa am regretat acest lucru dupa.Cand mi-am dat seama de faptul ca mergeam din greseala in greseala,s-a intamplat sa ne indragostim reciproc unul de celalalt.In acele momente,iubitul meu a aflat cumplita veste ca l-am inselat.Desi a trecut o perioada indelungata de atunci,in care am suferit luni intregi amandoi,el pentru ca nu accepta ideea,iar eu pentru ca trebuia sa renunt la multe lucruri,inclusiv prieteni,ii suportam toate cuvintele si incercam sa il fac sa treaca peste,era artagos,nu puteam face absolut nimic fara ca el sa stie, pot spune ca lucrurile s-au mai linistit din punctul acesta de vedere.Ceea ce ma nelinisteste este faptul ca acum este extrem de gelos,nu imi ofera deloc libertate,nu accepta aceasta idee.Se supara foarte repede,imi reproseaza,iar atunci cand incerc sa ii explic ca nu este bine ceea ce face,ca nu prea ma simt ok in aceasta situatie,nu ma intelege.Il iubesc enorm si imi creez planuri de viitor cu el,insa toti apropiatii imi spun ca nu este omul potrivit pentru mine,pentru ca daca nu se comporta corespunzator la inceputul relatiei,pe viitor nu pot avea asteptari prea mari.Niciunul dintre noi nu accepta o despartire,insa,certurile si opiniile noastre diferite apar mai mereu.La multe aspecte pot spune ca suntem la fel,am descoperit multe coincidente intre trecuturile noastre,personalitati..insa pe de alta parte,suntem total diferiti si orgoliosi la anumite capitole.. Ce putem face pentru relatia noastra?

Curatenie in propria persoana. Gelozia e o tulburare de comportament, un mod de a monopoliza partenerul, de a-l transforma intr-o proprietate, intr-un obiect. De a limita libertatea lui. Si asta vine din FRICA, din teama de a nu pierde persoana respectiva, indoiala ca nu sunt destul de bun pentru a f iubit (imagine proasta despre MINE). O astfel de relatie de dependenta reciproca nu va duce la nimic bun, daca FRICILE nu dispar. Iubirea e un sentiment total opus fricii, hormonii care genereaza FRICA si cei care fac sa se nasca IUBIREA se cam neutralizeaza reciproc. Sunt ca si lumina, care ori e aprinsa, ori e stinsa. Stari intermediare nu pot exista. Deci vindeca-ti PROPRIA frica, si te vei elibera. Sau ramai intr-o relatie toxica, amplifica-ti fricile, si suferiti amandoi o viata intreaga. Fiecare poate sa ALEAGA. Acum stii intre ce si ce – FRICI sau IUBIRE.
In primul rand, din cate imi dau seama, s-a pierdut increderea. SI pentru recladirea ei e nevoie de multa multa munca si de implicarea ambilor parteneri. De discutarea cat mai sincer si cu cartile pe fata a problemelor, a trecutului si a ce se doreste a se cladi in viitor. De asemenea, trebuiesc discutate limitele peste care nu se poate trece, ce se poate ierta si ce nu etc. E posibil sa va fie utila, in acest moment, o terapie de cuplu.
 1
eu va sugerez sa mergeti cateva sedinte la o consiliere de cuplu… unde sa puteti fi asistati de un ‘moderator’ in persoana psihoterapeutului, astfel putand ‘pune cartile pe masa’, sa discutati liber. Succes! ;)
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed