consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fratele meu de 26 de ani e un impatimit al jocurilor de noroc de vreo 10 ani. Daca nu se duce in sali de joc, se joaca pe telefon, pe laptop, cu cardul online. Mama s-a imbolnavit din cauza lui. L-am ajutat intotdeauna sa isi acopere “gaurile”, fara sa afle tatal nostru. Eu il ajut ca sa nu o supere pe mami, iar mami ca sa nu afle tati.

Terapeuti.ro 9:01am Dec 22
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua,

poate ca nu ma puteti ajuta, dar am zis totusi sa incerc. Fratele meu e un impatimit al jocurilor de noroc. Pana acum a pierdut o sumedenie de bani, si aur. Are 26 de ani si are de-a face cu jocurile astea de vreo 10 ani. Am incercat in toate felurile sa il ajut. Daca nu se duce in sali de joc, se joaca pe telefon, sau pe laptop, cu cardul online. Chiar nu stiu cum sa il ajut. Mama mea s-a imbolnavit din cauza lui. Ea, impreuna cu mine l-am ajutat intotdeauna sa isi acopere “gaurile”, fara sa afle tatal nostru. Eu il ajut ca sa nu o supere pe mami, iar mami ca sa nu afle tati. Practic suntem la mana lui. Noi strangem bani din putinul pe care il avem, dar nu ne putem bucura de ei, pentru ca fratele meu intotdeauna gaseste ceva de facut cu banii nostrii inaintea noastra.
Va rog ajutati-ma sa il ajut pe el. Ieri, de exemplu a fost trimis de la firma unde lucreaza sa rezolve niste documente, cu bani bineinteles. Ce a facut? A fost la jocuri. Cu banii lui, apoi si cu banii firmei. El niciodata nu are bani in portmoneu. Si daca ii are categoric sunt bani murdari de la jocuri.
Noi suntem o familie buna, decenta, crestina, niciodata nu am dus lipsa de nimic, din nici un punct de vedere. Asa ca nu pot spune ca face asta din cauza lipsurilor. Nu stiu care e motivul.
Ajutati-ma, va rog!


Paula Cassandra 9:13am Dec 22
Duceti-l la un psiholog clinician Steliana Rizeanu Pintilie il va ajuta sa depaseasca etapa cu jocurile de noroc.

Botezat-Antonescu Radu 9:14am Dec 22
din pacate este genul de situatie in care el ar fi bine sa realizeze ca are o problema serioasa si ca are nevoie de ajutor de specialitate (psihoterapie)… insa ma gandesc ca, poate, din cauza ca tu si cu mama ta il ‘protejati’, nu faceti decat sa ii incurajati acest viciu, el practic nesuferind cu adevarat consecintele unui asemenea stil de viata. Stiu ca este dureros insa s-ar putea sa nu ii faceti un bine. Succes!

Lia Oltean 9:30am Dec 22
Faptul ca îi oferiți suport nu face decât sa întrețină comportamentul dezadaptativ, care, pentru el, nu are consecințe negative. Rupeți acest cerc vicios, oricât de greu ar fi și oricât de mult v-ar presa, și Sugerati-i terapia. Cu toate acestea, atâta timp cât el nu conștientizează problema, nu puteți interveni mai mult de atât.

Adriana Spataru 9:46am Dec 22
Din cîte înțeleg , el nu are voință. Iar d-vs îi alimentați obsesia bolnăvicioasă. E un drog. Dacă el nu conștientizează gravitatea situației , vă luptați cu morile de vînt. Doar o voință de fier îl poate scăpa de acest viciu. Sponsorizînd nu îi faceți un bine. Un medic specialist în ” dezintoxicare ” e unica sol. Succes

Cristina Anghel 11:18am Dec 22
Uitati, aici puteti gasi niste informatii foarte interesante in legatura cu dependenta de jocuri de noroc (si alte dependente). https://psihoworkshop.wordpress.com/2015/09/21/dependenta-de-jocuri-de-noroc/ Situatia este urmatoarea: nimeni nu poate face nimic in locul fratelui dvs. Puteti sa ii dati sa citeasca materialul (intr-un moment in care se caieste si ar vrea sa schimbe ceva). Poate se regaseste si incearca o terapie. Important este, daca puteti, sa nu-l judecati. Prezenta sau absenta banilor nu influenteaza in mod direct acest comportament. Nici religia. Nici rusinea. Desi, jucatorilor le este foarte rusine de ceea ce fac si de faptul ca nu se pot abtine. Daca reusiti sa ii transmiteti ca il intelegeti, dar ca acest comportament trebuie sa dispara, atunci sunteti pe drumul bun. Daca se hotaraste in favoarea unei terapii, il pot ajuta. Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier