consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Familia mea mereu mi-a bagat in cap ca nu sunt buna de nimic, ca tot neamul nostru este inferior (ceea ce nu este adevarat), ma trezesc cu remarci care imi subrezesc increderea in mine iremediabil.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Familia mea mereu mi-a bagat in cap ca nu sunt buna de nimic, ca tot neamul nostru este inferior (ceea ce nu este adevarat), ma trezesc cu remarci care imi subrezesc increderea in mine iremediabil. Sunt convinsa de absurditatea a ceea ce mi se spune, stiu ca nu asta ma caracterizeaza pe mine, dar incep sa ma simt intocmai cum ma numesc ei, si de fiecare data cand am interactiuni sociale pornesc cu gandul ca oamenii ma vor respinge, nu ma vor placea, ma simt inferioara.
1. Cum sa fac sa nu mi se mai intipareasca in subconștient ceea ce imi tot repeta familia?
2. Pot cumva sa ii opresc din a ma mai jigni?
3. Cum sa scot afara din subconștientul meu mizeriile induse de ei?
Mulțumesc

E un lucru dificil insa nu imposibil. Ai nevoie de niste tehnici pe care ti le-ar putea recomanda un psihoterapeut. Insa, am intalnit o tehnica care o poate folosi oricine. E foarte simpla., In momentul cand esti agresata verbal iti impui o bariera “eu nu accept asta, subconstientul meu nu accepta acest adevar care imi este strain”. O repeti doar in momentul cand cei din jur abuzeaza de disponibilitatea ta de a-i asculta. Incearca, functioneaza…
Bună. Nu ne-ai spus ce vârstă ai, cu ce te ocupi. Ai făcut un pas să-ți dai seama de absurditatea a ceea ce ți se spune. Concentrează-te pe ce știi tu cel mai bine, pe ce știi sa faci cel mai bine, pe reușitele tale. Formuleaza-ti credințe pozitive despre tine, ceilalți și viata pe care ți le repeți zilnic. Citește cărți de dezvoltare personala. Din păcate nu ii poți opri pe alții sa gândească într-un anumit mod, dar poți tu avea alta atitudine fata de comportamentul lor! Succes!
 1
Da. Poti. Totul porneste de la programarea ta si ceea cee crezi tu despre tine. Nu lasa afirmatiile lor gresite sa iti distruga pacea interioara. Trebuie sa iti alimentezi subconstientul cu autosugestii pozitive si sa fi inconjurata de oameni pozitivi.Iti sugerez sa te muti de acolo


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile