Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatMamica a 2 copii, cu varsta sub 2 ani ambii, cel mic are 2 luni. Simt ca lucrurile cu sotul meu nu sunt bune deloc, ne certam tot mai des, chiar si in prezenta copiilor.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Mamica a 2 copii, cu varsta sub 2 ani ambii, cel mic are 2 luni. Simt ca lucrurile cu sotul meu nu sunt bune deloc, ne certam tot mai des, chiar si in prezenta copiilor. El munceste destul de mult, este vesnic obosit, cand este liber vrea doar sa doarma si de aici apar discutii. Nu stiu daca ii cer prea mult, ca atunci cand este acasa sa fie intr adevar cu noi, sa fie mai activ…el tot sustine ca face destul, insa tot ce face, face doar impins de la spate de mine. Pentru a strange jucariile copiilor, de ex., il rog toata ziua si poate intr un final o face…sime doar un exemplu. Nu imi dau seama unde gresesc, stiu ca am devenit cicalitoare, insa singura imi e f greu si am nevoie de ajutorul lui, insa nu stiu cum sa i l cer … Clar este mai mult vina mea, pentru ca poate ii cer prea mult, asa ma gandesc uneori, insa sunt lucruri uzuale, gen sa faca ordine in casa, sa duca gunoiul..etc Multumesc mult, orice sfat e binevenit!

Înțeleg ca sunteți copleșiti de sarcinile care implica creșterea celor 2 copii mici, nu este deloc ușor nici pt d-voastră nici pt soț. Din ce descrieți eu înțeleg ca va antrenați într-o lupta în care fiecare are niște asteptari de la celălalt, va acuzați reciproc, va faceți reproșuri iar asta dăunează relației. Cum ar fi în loc de lupta sa încercați sa cooperati, sa faceți echipa, sa va încurajați și sa va completați pt a rezolva sarcinile? Ați discutat cu calm cum va puteți organiza? Puteți apela și la o terapie de cuplu. Succes!
 2
Sigur ca nu va este usor sa aveti in grija doi copii mici si atatea responsabilitati. Inteleg insa ca si sotul dvs are de asemenea un serviciu solicitant si se simte coplesit. Daca dvs simtiti ca il impingeti de la spate este clar ca sotul manifesta o rezistenta si ca lucrurile nu merg de la sine. Oare ce succes poate avea cand impingem pe cineva sa faca ceva ce nu simte si nu vrea? Care sunt consecintele? Cresc frustrarile, resentimentele, incep certurile, reprosurile, afecteaza relatia de cuplu dar si pe copiii care sunt martori la conflictele parintilor. Este evident deci ca asta nu poate fi o solutie si ca alta cale trebuie cautata. De fapt nicio incercare de a convinge, constrange, forta pe cineva nu are sorti de izbanda. O solutie ar putea fi sa incercati sa gasiti un ajutor, de obicei pe mama sau pe soacra dvs, alta solutie ar fi sa angajati pe cineva, o bona de exemplu. Alta ar fi sa discutati si sa cooperati pentru a rezolva ce este de rezolvat, asa cum scria si dna Olimpia Ciocea, sau sa discutati cu sotul ce schimbari ar putea face la serviciu pentru a nu mai fi mereu obosit. Cert este ca ceva trebuie schimbat pentru ca situatia prezenta va arata ca ceva in felul in care stau lucrurile acum, nu merge bine. Succes!
 3
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18797 raspunsuri primite pentru 3970 intrebari
(in categoria actuala: 4224 raspunsuri primite pentru 868 intrebari)