Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatCum ar trebui sa procedez in cazul fiicei mele de 17 ani, deoarece a depasit cu o suma mai mare valoarea abonamentului la telefonul mobil, m-a rugat sa nu o cert fiindca nu si-a dat seama si mi-a dat suma respectiva din banii stransi de ea din alocatie si alte sume primite de la bunici.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua, imi puteti spune va rog cum ar trebui sa procedez in cazul fiicei mele de 17 ani, deoarece din neatentie a depasit cu o suma mai mare valoarea abonamentului la telefonul mobil, m-a rugat sa nu o cert fiindca nu si-a dat seama a crezut ca se incadreaza in numarul de minute din abonament si mi-a dat suma respectiva din banii stransi de ea de-a lungul timpului din alocatie si alte sume primite de la bunici. Ii pare foarte rau ca s-a intamplat asa iar eu nu stiu cum sa procedez sa o iert si sa ii dau banii inapoi si sa ii achit eu factura sau nu…

Cred ca fiica dumneavoastra a dat dovada de maturitate si responsabilitate oferind sa plateasca singura diferenta de factura. Sfatul meu este sa acceptati si sa o felicitati pentru atitudinea ei. De asemenea ati putea sa ii sugerati sa opteze pe viitor pentru o varianta prepaid la telefon pentru a evita astfel de situatii.
 8
Eu as felicita-o pentru maturitatea de care a dat dovada. E foarte important sa stie sa isi asume faptele. Poate, ati putea alege impreuna un abonament potrivit nevoilor ei, sunt multe oferte cu minute nelimitate.
 2
Felicitari fiicei Dvs. Asumandu-si neatentia a dat dovada de maturitate. Cei care nu-si asuma actiunile sfarsesc prin a repeta greseala pentru simplu motiv ca nu au invatat nimic din experienta traita. Eu ma intreb: daca fiica Dvs s-a purtat cu atata responsabilitate, ce anume va impiedica s-o iertati? Daca i-ati da banii inapoi, v-ati incuraja fiica sa nu mai fie responsabila. Ea va putea gandi: ok! Chiar daca s-a suparat, mama m-a inteles si m-a ajutat. Si ar putea sa nu mai acorde atentie gestionarii contului. Oricum si eu sunt de parere ca impreuna veti gasi solutii pentru a evita acest stres pe viitor. Succes!
 4
Fa ce_ti spune inima ….nu sunt psiholog ca sa pot spunea asta dar cand un copil realizeaza greseala si o mai si plateste cred ca merita nu doar laude, daca ar fi fost fata mea as duce- o la shopping sau undeva unde o sa petreaca timp cu tine sau fara tine dar o sa fie fericita. Vorbesc in cunostinta de cauza am un copil care face la fel
Incet incet incep sa se vada rezultatele unei bune educatii si pentru asta ar trebui sa va bucurati. Da, trebuie sa-si asume in continuare greseala, vruta sau nu si pentru a arata ca apreciati gestul ei de recunoastere si de bun simt, jumate din suma i-as da-o inapoi, sunt totusi bani stransi de ea,doar jumatate pentru a o determina sa realizeze si ca sunteti multumita de ea dar si ca nu cedati la “pedeapsa” care trebuie aplicata. Ca acea jumatate din suma pastrata de dvs o sa i-o dati in timp inapoi, mi se pare firesc. Inca o data, felicitari pentru gestul fetei!!
Cred ca fata dvs a dat dovada de maturitate si responsabilitate, este firesc ca fiind gresala ei, sa achite cel putin o parte din suma. Daca doriti dvs sa ii inapoiati jumatate din bani, este alegerea dvs. Recomandarea mea este sa ii incurajati comportamentul responsabil si sa ii spuneti ca sunteti multumita de cum a gestionat situatia, asumandu-si gresala. Este mare lucru pentru o tanara de 17 ani. Felicitari!
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18797 raspunsuri primite pentru 3970 intrebari
(in categoria actuala: 2198 raspunsuri primite pentru 432 intrebari)