consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am zile in care “lumea e a mea”, zile in care orice gand negativ isi face loc prin fiecare celula.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Stau si ma gandesc, am zile in care “lumea e a mea”, zile in care orice gand negativ isi face loc prin fiecare celula. In mod normal, oamenii au zile bune si zile rele, specific noua.. Eu nu stiu cum as putea sa mi explic un singur fapt, ma straduiesc de ceva vreme sa inteleg ce se intampla cu mine.. ce se intampla atunci cand esti imprevizibila pentru ca nu stii ce momnet, om sau situatie iti intoarce toate planurile. Eu pur si simplu trec dintr-o stare in alta. Sa fiu mai specifica, acum aproape doi ani am inceput sa plang zile in sir fara sa stiu de ce.. apoi au urmat motivele care mi au dat acea stare, pentru ca orice lucru facea legam acel lucru de faptul ca nu sunt competenta de nimic altceva, imi repetam zile in sir ca sunt o persoana proasta, ca lumea are o parere proasta despre mine, ma deranja orice lucru spus inconstient de familie, si mai mult decat atat, imi doream sa precum oricine altcineva in afara de mine. Un an, timp in care aprope m am doborat singura la pamant.
Apoi au urmat perioadele, periode normale, si perioade in care ma denigram si ajungeam sa plang din nou. Mereu mi am dorit sa fiuprivita ca sora mea, si deseori gandeam ca poate daca fac lucrurile in felul ei , lumea va vedea ce fel de peroana sunt. Insa m am trezit la realitate si am vazut ca persoana mea era complet izolata de sufletul meu. Deseori mise spunea ca sunt o persoana rea, poate e asa, am incercat sa ma schimb, inca sunt in proces. Acum sunt la fel de nesigura, am momente cand mi as dori sa plang doar ca sa iasa din mintea mea toate gandurile astea negative , am momente cand inca ma mai cert cu mine prin simplul fapt ca as fi putut proceda mai bine in situatia x sau y..

Nu ați specificat ce vârstă aveți? Ceea ce descrieți pot fi stări care sa facă parte dintr-o tulburare afectivă. Va încurajez sa faceți un consult psihiatric pentru a vedea dacă este vorba de o tulburare de genul acesta, și în paralel sa începeți o psihoterapie. Există soluții, curaj!
Nu știu ce vârstă ai, dar toate frământările tale denota ca te afli într-un proces de definire, de maturizare a,, cine sunt eu”. Un aspect la care te raportezi este o posibila (fireasca de asemeni) competiție cu sora ta. Apelează la un psihoterapeut pentru a te ajuta sa îți înțelegi mai bine aceste stări, sa înțelegi cum s-au format ele în copilărie, sa afli cine ești sau vrei sa fii. Curaj!


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier