consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un copil autist si ii dau medicamente homeopate. Daca stiti ceva sa-l linisteasca, va rog sa-mi spuneti, dar sa fie tot pe baza de plante. Nu vreau sa ii mai dau tratamente medicamentoase.

Paun Mario Edi 2:36pm Aug 24
AM UN COPIL AUTIST II DAU MEDICAMENTE HOMEOPATE DE LA BUC ESTE FOARTE AGITAT SI NU ARE CONTACT VIZUAL NU ESTE ATENT LA TERAPIE DACA STITI CEVA SA-L LINISTEASCA VA ROG SA-MI SPUNETI DAR SA FIE TOT PE BAZA DE PLANTE NU VREAU SA-I MAI DAU MEDICAMENTOASE CA LA GASIT CU FICATUL MARIT AST RASPUNS URGENT VA ROG

Remus Sandu 5:16pm Aug 24
Bună ziua ! este un întreg protocol terapeutic care trebuie urmat în autism. În linii mari trebuie căutate surse de vitamina E, zinc, carnitină, poate şi vitamina D. Este foarte importantă testarea pentru intoleranţe alimentare.

Remus Sandu 5:42pm Aug 24
Merită avute în vedere de asemeni enzimele digestive şi probioticele.

Corina Rusu 5:43pm Aug 24
incearca terapia cease

Paun Mario Edi 6:14pm Aug 24
cum ce terapie

Corina Rusu 7:40pm Aug 24
Romania

Corina Rusu 7:43pm Aug 24
http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=5104

Corina Rusu 7:43pm Aug 24
http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=5104

Corina Rusu 7:44pm Aug 24
http://romania.cease-therapy.com/

Corina Rusu 7:44pm Aug 24
http://romania.cease-therapy.com/

Cozma Ioan 8:27pm Aug 24
Paun Mario Edi imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc dar homeopatia nu are absolut nici un efect in cazul autismului, nici macar cunoscutul placebo. Sfatul meu este sa nu va mai cheltuiti banii pe medicamente homeopate si alte ,,terapii” fanteziste si, in cazul in care nu ari facut-o inca, sa contactati de urgenta un psiholog specializat pe terapia ABA. In Bucuresti sunt centre specializate pe asa ceva si o vizita in unul dintre ele si o dfiscutie cu specialistii care lucreaza acolo v-ar fi extrem de ultila si v-ar edifica in mod real asupra acestei probleme cu care multi parinti se lupta. Ceea ce descrieti dvs sunt lucruri normale in cazul copiilor autisti si fac parte din spectrul de manifestari care caracterizeaza autismul. De asemeni exista si posibilitatea de a inscrie copilul in invatamantul de stat in clase speciale cu numar redus de copii (clase de autisti) care functioneaza in cadrul scolilor speciale, clase care de regula beneficiaza de o colaborare f buna cu ONG uri cu o bogata activitate in acest domeniu. Va repet, ceea ce dvs descrieti sunt lucruri absolut normalei in cazul copiilor autisti si nu vor trece cu nici o homeopatie sau nu mai stiu ce plante. Pastrati-va banii si concentrati va eforturile in colaborarea cat mai buna si stransa cu psiihologul care lucreaza sau care va lucra cu copilul si urmati, pe cat posibil intocmai indicatiile acestuia. Va trebui sa va obisnuiti cu gandul ca autismul nu se vindeca ci doar se ,,amelioreaza” anumite manifestari ale acestuia si se dezvolta intr o anumita masura capacitatea/abilitatea copilului de a se descurca, de a-si dezvolta un anumit grad de control si a-si insusi o serie de notiuni elementare si ultile in viata.

Angela Pochincereda 8:39pm Aug 24
Cozma Ioan, cand copilul este bolnav nu e vorba de bani , o sa aveti copii o sa intelegeti mai bine acest lucru, de ce descurajati mereu toti oamenii, pastrati-va banii, Cozma Ioan , si mai studiati mai mult…Se vindeca autismul in multe cazuri sunt studii facute, sigur va zic.————————————-Conform cercetatorilor, Dr. Fudenberg la 22 de copii cu autism, din care 21 dintre ei au avut o imbunatatire semnificativa, iar 10 dintre ei sunt in remisiune completă, acești copii au putut să participe lal școală dupa tratament cu factor de transfer. După o întrerupere de tratament, nici un copil nu a avut o revenire completă la starea anterioară a bolii. Professorul Fadenberg a utilizat în tratamentul cu factor de transfer. REFERINȚE Fudenberg, H. Dialysable lymphocyte extract (DLyE) in infantile onset autism: a pilot study. Biotherapy 19:144, 1996
Fudenberg, H. and Wilson G. Dialyzable transfer factor: clinical uses and studies on purification of the activity. In Clinical Immunochemistry. The American Association of Clinical Chemistry Press, Washington, DC pgs 228-250, 1978
Masi M et al. Transfer factor in chronic mucocutaneous cabdidiasis Biotherapy 9:97-103, 1996
Kirkpatrick C. Activities and characteristics of transfer factor. Biotherapy 9:13-16, 1996

Ana Maria Lepadat 8:50pm Aug 24
Autismul nu se vindeca cu plante ci prin multa munca terapeutica. Eu lucrez intr-un centru pentru copii cu astfel de tulburari, pentru detalii dati-mi un mesaj in privat! Dar oricum ar fi, incetati sa va imbatati cu apa rece, orice zi care trece fara terapie este pierduta!

Angela Pochincereda 8:51pm Aug 24
Aceasta nu este planta, ar trebui sa stiti——–http://www.youtube.com/watch?v=t5pdSL3zC1g

Angela Pochincereda 8:53pm Aug 24
Rugati pe un medic rus care stie romana (sunt multi in Romania) sa va traduca.

Ana Maria Lepadat 8:56pm Aug 24
:) )))

Corina Rusu 8:56pm Aug 24
eu va contrazic dle Cozma, e adevarat ca Aba il va face pe copil mai functional,desi,sincer personal as opta pt Teachh sau Floor time,dar exista metode care vindeca sau amelioreaza ,metode cunoscute si verificate in lumea intreaga,plus unde mai pui ca in Romania f des se pune aiurea diagnosticul de autism,Tsa . etc,iar la o examinare in afara tarii se dovedeste a fi cu totul altcevak,dar ce mai conteaza ca acel copil a fost ” dresat” cu aba ani buni?ca doar suntem in Romania si merge….

Ana Maria Lepadat 8:57pm Aug 24
Acum iau viza de Moldova sa inteleg mai bine

Angela Pochincereda 8:59pm Aug 24
nu ne arde de glume, in Moscova daca va lasa trebuie sa mergeti d.Ana Maria. IN MOLDOVA VA LASA FARA VIZA. ARE DREPTATE MARE Corina Rusu…

Ana Maria Lepadat 9:04pm Aug 24
Nici mie, doar ca ne-ati trimis la un medic rus sa traduca de parca ai intalni frecvent in metrou medici rusi…in rest, raman la parerea mea! Daca tsa este corect diagnosticata, asa cum f bine a subliniat cineva mai devreme, terapia este foarte importanta…

Angela Pochincereda 9:08pm Aug 24
AR FI BINE SA MAI PROGRESATI IN FOLOSUL COPIILOR, MEDICII RUSI DIN ROMANIA NU CRED CA MERG CU METROUL.. ESTE O GLUMA PROASTA. IMI PARE RAU CA AICI SE DISUTA ASTFEL, MERITA UN EFORT PENTRU A STI MAI MULT SI A AJUTA ACESTI COPII. NU CRED CA DORITI SA VA TRADUC EU, NU DORITI PUR SI SIMPLU, Ana Maria.—————–https://www.facebook.com/pages/Stop-Calling-It-Autism/129069807127007

Cozma Ioan 9:34pm Aug 24
Corina Rusu ce va face sa credeti ca floortime sau teacch nu sunt folosite si de specialistii nostri? Personal am vazut psihologi care integrau cu succes elemente din ele in cadrul terapiei ABA cu rezultate f bune. Dupa parerea mea, aveti o prejudecata fata de ABA pe care multi o au si pe care recunosc ca si eu am avut o in trecut. ABA nu se foloseste numai in Romania, in fapt la noi la fost ,,importata” de destul de putina vreme. In rest, sa stiti ca autismul chiar nu se vindeca, iar daca dvs pretindeti altceva va rog sa-mi spuneti cati copii autisti ati ,,vindecat” dvs personal pana acum in toata activitatea dvs.

Angela Pochincereda 9:37pm Aug 24
Cozma Ioan, CE LIPSA DE RESPECT FATA DE STIINTA. SE VINDECA SIGUR,

Remus Sandu 9:40pm Aug 24
Cozma Ioan: se vindecă foarte simplu şi uşor dacă este de ex. cauzat de boala celiacă, sau de nişte deficienţe nutritive. Sau de un mediu familial care chiar întreţine boala. Odată ce ai conştientizat toate aceste probleme, deja începi să înţelegi ce nu este în regulă şi elimini cauzele.

Corina Rusu 10:06pm Aug 24
eu nu am pretins ca am vindecat,dar sunt terapeut si credeti – ma ca stiu multiple cazuri ” vindecate” de cu totul alte terapii , ceea ce nu cred ca aba reusea nici in 100 de ani .si spun asta fara sa am prejudecati vis a vis de aba, ba chiar am lucrat” hands on ” cu ani in urma in sua, pe vremea cand nici nu era cunoscuta in Romania, ceea ce ite mi- a intarit convingerea.

Cozma Ioan 10:06pm Aug 24
Asa se credea ,,pe vremuri”. In prezent acestea sunt considerate doar ,,superstitii” si nu au nimic de a face cu autismul. Autismul nu este cauzat de mediul familial, dar este adevarat ca uneori acesta poate fi o piedica in calea implementarii terapiei, lucrului concret cu copilul. Teoria asta cu boala celiaca facea mare valva acum ceva ani. In realitate, sunt persoane care si-au tinut si 6 luni copii pe diate drastice in care au renuntat complet la gluten iar unii si la caseina (nu au mai hranit copiii cu paine, lapte etc) , fara sa observe o ameliorare cat de mica Cauzele autismului nu sunt inca bine cunoscute din pacate. Se presupune ca ar fi de natura genetica sau cauzate de traume, complicatii aparute in timpul sarcinii sau la nasterii ( ex, hipoaxia fatului).


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile