consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am fost diagnosticata cu anxietate, anxietate sociala si tulburare obsesiv-compulsiva si mi s-a recomandat medicamentul antidepresiv seroxat. Imi este foarte frica sa il iau din cauza efectelor negative citite in prospect si spuse de alte persoane.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua. Ma numesc M, am 30 ani si sunt femeie. Sunt casatorita si am o fetita de 2 ani. In urma unui consult psihiatric am fost diagnosticata cu anxietate, anxietate sociala si tulburare obsesiv compulsiva. Pe langa psihoterapie medicum mi-a recomandat medicamentul antidepresiv seroxat.
Imi este foarte frica sa il iau datorita efectelor negative citite in prospect si spuse de alte persoane, cum ca ar amplifica simptomele in primele 2 sapt, ar afecta ficatul…ar da dependenta, as deveni o leguma, as dormi toata ziua, etc. Ma intereseapa pareri cu privire la acest medicament astfel incat sa reusesc sa iau o decizie. Multumesc!
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu (scriu in numele medicului psihiatru din cabinetul nostru) ar fi o varianta sa consulti alt medic psihiatru pentru o alta opinie, sau, in cazul in care este prima oara cand iei un tratament psihiatric, sa urmezi o schema de care foloseste anxiolitice la inceput, nu antidepresive. Cel mai bine ar fi totusi un alt consult, la alt medic, sau chiar doi. Daca esti din Bucuresti iti stam la dispozitie, Curaj, se poate! www.cmibotezat.ro
 • Mercean Elena Roxana
  Elena R: Buna. Eu am folosit acest medicament insa strict pt ca avea depresie. Efectele secundare nu sunt chiar asa. Chiar nu dormeam. Adica functionam ok si cu munca si cu facultatea. Insa am luat in acea perioada -vreo 2 ani-5 kg. Imi crescuse mult pofta de mancare si pana am invatat ca trebuie sa tin sub control a durat. Kg acumulate au fost rapid luate si apoi doar am mentinut greutatea cand am invatat cum si cat sa mananc. Insa nu strica o a doua opinie medicala. Insa toate medicamentele de genul au reactii adverse care cand le citesti te sperie un pic insa ele nu sunt asa rele. Teoretic pana se obișnuiește organismul s-ar putea sa le resimti.
  • Raluca Maria Dragomir
   Raluca Maria Dragomir Întrebarea mea este: de atunci, episoadelor de depresie au mai revenit, după încetarea tratamentului?
  • Mercean Elena Roxana
   Elena R. Episoadele de depresie pot reveni. Nu garanteaza nimeni ca nu vei mai avea. Atunci a fost un episod depresiv major cu ideeatie suicidara si a ajutat. Acum iau tratament insa e altu pt ca am alt diagnostic. Si chiar si sub tratament depresia poate reveni. Tocmai de aceea se recomanda pe langa medicatie si terapie pt ca asa vei invata sa recunosti semnele depresie…te vei descurca altfel cu ele cand va reaparea. Sunt mukte de luat in consideratie. Medicatie ajuta pe moment sa treci de starile dificile pe moment insa daca stitul de viata gandirea nu se schimba da reapare depresia.
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Nu ati precizat daca ati inceput sau nu un PROCES TERAPEUTIC. Care va poate echilibra si eventual reduce nevoia de tratament.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed