consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Depresia mea a durat 5 ani, pana cand o persoana mi-a readus pofta de viata. Uneori imi este teama, ca aceasta “vindecare” sa nu fie o alta etapa a depresiei. Cand persoana din viata mea a disparut, eu m-am simtit dezamagita, dar totusi fericita pentru ca m-a salvat (lumea mea nu s-a distrus).

Terapeuti.ro 9:28am Dec 22
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua, sunt o fata de 25 de ani, necasatorita.Parinti mei s-au despartit cand aveam 5 ani, m-a afectat plecarea tatalui meu dar am inteles cand am crescut ca a fost mult mai bine asa. In urma cu 6 ani a trebuit sa ma mut din casa in care am copilarit(apartamentul a fost vandut si am luat o casa la curte), a fost decizia mea dar acest lucru m-a afectat foarte mult emotional. In momentul in care viata mea s-a schimbat radical am avut o perioada in care nu realizam ce se intampla aproape o luna iar apoi am intrat in depresie, nimic nu ma multumea,viata pentru mine era doar o povara pe care eram obligata sa o duc, plangeam din senim fara sa am un motiv, nici eu nu stiam de ce plang simteam ca trebuie doar sa plang. Eram plictisita de viata (nu am avut niciodata gandul sa-mi fac rau), satula sa traiesc. Depresia a durat 5 ani(nu am avut posibilitatea sa urmez o terapie). Acum aproape un an a trecut prin viata mea o persoana care mi-a readus pofta de viata doar cu un zambet si o
privire care mi-a dezghetat sufletul(spun a trecut pentru ca nu a vrut sa faca parte din viata mea). M-am agatat atat de mult de aceea pofta de viata incat am inceput sa ma bucur de viata, sa invat sa ma resemnez, sa-mi amintesc ca si intr-un pahar spart exista o parte plina.
Uneori imi este teama, aceasta “vindecare” sa nu fie o alta etapa a depresiei. Un om se poate vindeca de depresie atat de usor? Pana acum un an mai aveam momente in care ma simteam putin mai bine dar orice lucru banal imi distrugea lumea intr-o clipa. Cand trecatorul din viata mea a disparut eu m-am simtit dezamagita dar totusi fericita pentru ca m-a salvat(lumea mea nu s-a distrus). Exista posibilitatea ca depresia sa apara?
Va multumesc frumos!

Botezat-Antonescu Radu 10:03am Dec 22
depresia poate sa apara in viata oricui, oricand, daca ‘mediul’ este propice. Eu in locul tau m-as folosi de aceasta raza de lumina ce a aparut in viata ta si as incepe un capitol nou. Acest sambure de lumina vine din tine iar ‘trecatorul’ nu a facut decat sa deschide o fereastra prin care acea lumina sa straluceasca iar. Curaj, se poate!

Pascu Viorica 12:31pm Dec 26
poate sa revina depresia, dar din fericire acel “trecator” te-a invatat ceva: ca poti reveni la viata oricand, te poti bucura de ea, ca sta in puterea ta sa “reanvii”! Iti recomand sa cauti mai mult sa te descoperi si sa-i ajuti si tu pe altii… si in felul acesta nu cred ca va mai aparea depresia! In orice fiinta umana exista puteri nemarginite! Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile