consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 28 de ani si de cand m-am nascut sug degetul. In copilarie parintii au incercat sa ma dezvete de acest lucru.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna,am 28 de ani si de cand m am nascut sug degetul.In copilarie parintii au incercat sa ma dezvete de acest lucru dandu mi cu mai multe chestii nu tocmai placute(ardei iute,namol,ganiat).Pare ciudat,dar pentru mine facand acest lucru ma linistete.Cel mai mult sug degetul noaptea,dar nu mereu.O fac inconstient.Am incercat sa renunt a mai face asta,dar nu am rezistat nici macar o saptamana.Sotul meu glumeste zicand ca sunt mai speciala.Ar putea fi o solutie la aceasta?

Ce se intampla cand incercati sa renuntati? Faptul ca va linisteste acest gest nu este ciudat, este o reminiscenta a copilariei cand suptul la san il linisteste pe copil. Cred ca se poate lucra in terapie pentru a scapa de acest comportament, pe de alta parte, daca sotul dvs glumeste si va accepta asa cum sunteti, care sunt motivele pentru care doriti sa scapati de acest comportament? Toate acestea pot fi explorate in terapie. Succes!
 2
este un comportament pe care-l faceti inconstient mai exact un mecanism de regresie si comportamentul in sine va aduce -calm linistire! Incercati – desi va fi anevoios- sa va inlocuiti cu alt comportament de – linistire, calmare- sa va gasiti alte modalitati care sa va calmeze chiar si atunci cand sunteti treaza- pentru a reusi sa inlocuiti acel comportament care se pare ca se realizeaza automat. -desigur intr-un proces terapeutic veti putea identifica multe aspecte mai bine! succes1
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile