consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani si trăiesc in concubinaj cu iubitul meu de aproximativ 9 luni.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua, am 16 ani si trăiesc in concubinaj cu iubitul meu aproximativ de 9 luni. Stiu ca e o varsta frageda , dar asta mi-am dorit. El are 23 de ani , eu fiind o simpla adolescenta am avut greșeli comportamentale(Ex:nu l am lasat sa se culce cu mine, n am fost o gospodina atat de buna) . Cu timpul am ajuns sa fiu perfecta. Calc, spal , fac curat , mancare (zi de zi). Dupa ce am învățat sa fiu cum trebuie a ales sa ma însele cu o femeie mai mare….n am pe nimeni si nu stiu cui sa ma destăinui. Cum sa procedez? Nu vreau sa plec, vreau sa fie cu mine incontinuare, simt ca mor de suferința , n am mai avut de aface cu asemenea situații , nu am fost cu nimeni pana am inceput sa fiu cu el!

nu inteleg: nu ai pe nimeni in sensul de familie? Pare totul foarte complicat pentru doi tineri de 16 si 23 ani…
 6
Draga mea, stiu ca doare dar nu ai devenit perfecta, ai devenit doar sclava lui …
 16
Greșeli comportamentale….concubinaj……….gospodină…….a se culca cu tine………..ai 16 ani. Ai răbdare. Toată viața este abia la început.
 6
Ma intreb cine ti-a implantat in minte astfel de mesaje…ca trebuie sa te culci cu el, ca esti perfecta daca calci, speli, faci mancare zilnic, etc. De la cine ai invatat asta? Asa este mama ta? Asa se poarta tatal tau cu mama ta? Din pacate, fiind la o varsta frageda, tu crezi ca daca vei face lucrurile perfect (si aici intra ceea ce ai invatat tu de la parinti ca inseamna sa fii perfecta) atunci prietenul/ sotul o sa iti fie fidel, n-o sa te insele si o sa te iubeasca si respecte. Partea proasta e ca nu e asa. Tu poti sa faci lucrurile oricat de bine, si el sa se uite dupa alta. Asta nu inseamna ca e vina ta, ci ca el nu te apreciaza si nu te respecta ca om si apoi ca partenera. Nu apreciezi o persoana pentru ca spala si gateste, ci pentru ceea ce este ea, cum este ea si pentru ce are in interior. Altfel….esti o gospodina perfecta, o casnica perfecta, o ingrijitoare perfecta….si o partenera pe care el nu o valoreaza. Uita-te bine la viata ta acum si la relatia voastra, si intreaba-te daca iti place cum te trateaza si daca peste 3, 5, 10 ani iti va placea sa stai acasa cu copiii, sa fii sotia “perfecta”, in timp ce el se va intoarce de la cealalta, reprosandu-ti ca nu e masa gata…
 15
Draga mea, la 15-16 ani esti inca copil.Nu spune nimeni ca nu trebuie sa ai responsabilitati, dar adecvate varstei tale. Uite ca ai vrut sa fi “perfecta” si acum esti trista. Perfecta pentru cineva care acum nu apreciaza si nu respecta ceea ce faci pentru el.Dar pentru tine ce faci? Nu inteleg acel ” am invatat sa fiu cum trebuie”.Cum trebuie cui?Lui sau tie? Poate acum ar fi timpul sa te gandesti mai mult la tine si mai putin la altul. Apreciaza-te, pune-te in valoare si ridica capul sus. Ai o lume intrega inainte.
 3
Asa cum ai spus si tu ai o varsta foarte frageda, iar la aceasta varsta totul in dragoste pare o tragedie.
Dar nu esteLoading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed