consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani şi mă confrunt cu lenea. Aproape mereu fac lucrurile împins de la spate de părinţii mei.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Bună, am 16 ani şi mă confrunt cu lenea. Aproape mereu fac lucrurile, împins de la spate de părinţii mei. Dar cea mai mare problema e la şcoală. Iau note mici si sunt conştient de asta. Şi sunt conştient şi de faptul ca nu voi ajunge nicăieri daca nu învăţ. Nu am motivatie destulă cred. Spun ca fac ceva ca de exemplu ;vreau să fac 50 de flotări pe zi, este un task banal si trec 5 minute si nici nu mă mai gândesc la el. Că iau note mici asta e, dar cel mai mult ma deprimă comportamentul meu faţă de situaţie. Şi se întâmplă de cel puţin 2-3 ani. Mă puteţi ajuta cu nişte sfaturi vă rog ?

Esti demotivat. Nu ai un plan concret cu ce vrei sa faci tu (nu ceea ce vor parintii pentru tine) si probabil de aceea nu te “trage ata”? Sunt presupuneri doar. Ai frati, surori, te simti comparat cu ei si nu le faci fata? Si asta demotiveaza. Ai fost prea mult timp cocolosit si acum simti ca nu poti face nimic singur? Orice ar fi, daca incepi o scurta terapie/proces de dezvoltare personala, ai toate sansele sa iti gasesti solutia la aceasta situatie. Iti tin pumnii, si daca vrei/esti din Buc., te pot si ajuta.
Daca te duci la gara sa cumperi un bilet de tren si zici ”vreau un bilet de tren ca a nu ajung nicaieri”, ghici unde vei ajunge. Nici scoala si nici flotarile nu sunt un scop. Poate vrei sa iei Bacul, poate vrei sa mergi la facultate sau sa te simti mai puternic, tu stii mai bine ce iti doresti. Dar fa-ti un plan.
E posibil ca aceasta lene sa ascunda alte lucruri pe care la momentul asta nu le constientizezi. Recomandarea mea este sa incepi o terapie pentru a vedea ce e cu lenea asta si ce se afla in spatele ei.
nu iti face probleme,lenea este o boala nationala.se vindeca singura.
 1
Mulţumesc mult de sfaturi. Le voi lua în considerare. Şi o să încerc să îmi fac un plan de viitor.
 1
Felicitări! Să ceri ajutorul cuiva într-o astfel de problema , dovedește că ai curaj. Faptul ca dorești să schimbi aceasta situație este un obiectiv important pe care îl poți atinge prin dezvoltare personală. Succes!
 1
Trece lenea incepe cu 20 de minute sport in fiecare zi.
Ai eliminat orice problema medicala? Poate ar fi util sa mergi la medicul de familie si sa-ti faci niste investigatii medicale. Poate fi o lipsa de motivatie (si atunci ar fi util sa consulti un psiholog) sau chiar un deficit de energie care poate avea diverse cauze medicale.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile