Curs de initiere si perfectionare in terapia Yumeiho, cu sensei Sorin Iga – 9-16 mai 2015, Craiova
Este un curs intensiv de initiere si perfectionare in terapia Yumeiho®, care va fi sustinut de sensei Sorin Iga.
Despre Sorin Iga:
- presedinte al Societatii Romane de Yumeiho;
- instructor – terapeut gradul 6;
- reprezentant international al Institutului International de Medicina Preventiva Practica din Tokyo – Japonia, gradul 6 Yumeiho.
Pentru inscrieri si informatii:
Alin Burileanu
Tel.: 0728.086,666;
E-mail: alin_knt@yahoo.com
Alte detalii:
Societatea Romana de Yumeiho® este singura institutie din Romania acreditata sa desfasoare activitati de instruire si acreditare in ceea ce priveste terapia Yumeiho®.
Practicarea terapiei Yumeiho, ca terapeut si/sau instructor, pe teritoriul Uniunii Europene, poate fi facuta doar de posesorii de licenta.
Despre Terapia Yumeiho:
Yumeiho® este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman, in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate, cuprinzand circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului.
Este cunoscuta si sub denumirea de “Metoda de îndreptare a coxalelor, masaj si presopunctura” sau “Masaj special oriental Saionji”, insa denumirea originala este terapia Yumeiho®.
Terapia Yumeiho® consta in aplicarea metodica a unui ansamblu complex de procedee manuale si exercitii fizice, in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute, cat si suferinte cronice.
Desi este o metoda conceputa pentru a fi aplicata preponderent in scop preventiv se numeste totusi terapie Yumeiho, deoarece telul principal al acesteia consta in tratarea sau diminuarea cauzelor tulburarilor functionale care, in timp, pot genera suferinte cronice. De asemenea, terapia Yumeiho poate fi aplicata si in scopul prevenirii sau incetinirii evolutiei suferintelor deja prezente.
Procedeele terapeutice manuale, aplicate in scop profilactic sau corectiv in cadrul terapiei Yumeiho, constau in:
- tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva;
- procedee de puncto-terapie (in principiu similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie);
- tehnici si procedee speciale de masaj;
- elemente de stretching (intinderi, elongatii);
- metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului si staticii;
- exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor etc.
Exercitiile fizice practicate in cadrul terapiei Yumeiho constau in: gimnastica speciala numita Yumeiho Taiso, insotita de tehnici de respiratie, metode de relaxare etc.