consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt fata, am vârsta de 17 ani și sunt cam intr-o dilema, de fapt o chestie care ma stresează de ceva timp și nu mai pot așa.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna! Sunt fata, am vârsta de 17 ani și sunt cam intr o dilema de fapt o chestia care ma stresează de ceva timp și nu mai pot așa. Am avut o relație la distanța cu un baiat cu un an mai mare decât mine , și a bătut mult joc de mine, nu am făcut nimic cu el, nu am întreținut relații sexuale sau așa , după un timp ne am împăcat și la ceva timp a apărut in viața mea un baiat care e lângă mine și e cu 2 ani mai mare . M am Atașat mult de el și el ma iubește enorm , a făcut multe lucruri pentru mine , e un baiat extraordinar , ai mei nu sunt de acord cu el pentru ca e dintr o familie săraca și am avut multe probleme in familie, tata a avut o amanta, fratele meu joaca jocuri de noroc și multe altele care mi au marcat Copilăria .Revenind, am stat foarte mult timp cu băiatul de aici , m am îndrăgostit de el, acum in prezent avem 11 luni impreuna și N am făcut nimic cu el, sunt virgina, între timp am mai vorbit și cu cel din It care mi a cumpărat un ceas foarte scump și spune ca ma iubește și vede un viitor cu mine doar ca el locuiește acolo și eu aici, încă mai țin la el dar nu cât îl iubesc pe băiatul de aici.. in prezent , băiatul de aici vrea sa o facem și sunt speriata , mi e frica de durere , mi e frica sa ma uit după in ochii alor mei deși nu vor stii, lucru asta e normal in ziua de azi, l as face cel mai fericit sa fac asta la cât ma iubește doar ca mi e frica de faptul ca nu știu cum ma voi simți după fata de toți ..

Esti draguta si inocenta. Se simte ca iti atribui inconstient simtul vinovatiei. Nu e cazul, daca nu acum, atunci oricand se poate intampla ceea de ce iti este frica… Nu faci un lucru pentru ca trebuie sa-l faci ci il faci din placere. In cazul asta sentimentul vinovatiei fie se diminueaza fie lipseste in totalitate. Nu te lasa prada fricilor si celorlalte care rezulta… esti finuta si ai grija la inocenta…
 3
Dar cum te-ai simti fata de tine? Pare ca iti faci mai multe probleme despre ce vor zice sau ce vor crede altii despre tine si mai putin despre cum te simti tu fata de tine. Te simti pregatita sa faci pasul asta? Pentru cine ai face-o? Pentru altii? Asta e un lucru pe care il faci cu persoana iubita cand amandoi simtiti asta si va doriti unul pe celalalt. Te simti atrasa de baiatul asta, vrei sa faci acest lucru cu el, la momentul asta? Daca nu, cred ca poate ar fi cazul sa mai astepti. Tu esti cea care decide ce se intampla cu corpul tau si cand esti ok cu tine sa experimentezi asta cu cineva. Iubirea daca este reala si sincera nu trebuie sa fie conditionata…este ceva ce simti si oferi liber fara sa astepti ceva in schimb sau sa ii pui conditii. Nu exista “da dar eu uite ce am facut pentru tine” sau “demonstreaza-mi ca ma iubesti” sau “te iubesc daca…”. Asta nu e iubire, iar cine crede asta ori isi face singur iluzii ori incearca sa te convinga de ceva. Iubirea e libera.
 6


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile